Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Dispoziţia prin care preşedintele Consiliului Judeţean a revocat-o pe Alina Stancovici din funcţia de manager a fost suspendată de Tribunalul Caraş-Severin. Dunca spune că încearcă să retragă membrii Consiliului de Administraţie, iar „Consiliul Judeţean nu are sens să mai bage bani într-o gaură neagră“!

Mai exact, instanţa cărăşeană a admis cererea de suspendare executare act administrativ formulată de reclamanta Stancovici Simona-Alina-Zora, în contradictoriu cu pârâtul Preşedintele Consiliului Judeţean Caraș-Severin. „Dispune suspendarea executării Dispoziţiei nr. 310/20.07.2022 privind revocarea din funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa a doamnei Simona Alina Zora Stancovici, până la pronunţarea instanţei de fond. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare.“, se mai arată în decizia instanţei.

Întrebat dacă administraţia judeţeană mai face recurs, preşedintele Romeo Dunca a spus: „Da. Vom face recurs. Oricum, e o zi de doliu pentru sănătatea cărăşeană. Sper ca judecătorul care a judecat să fie tânăr şi să nu ajungă cu probleme de sănătate în acel spital condus iar de Alina Stancovici. Pe un judecător nu îl interesează situaţia financiară dezastruoasă a Spitalului Judeţean, nu îl interesează că Alina Stancovici se întoarce şi va continua să semneze şi să ştampileze acte ce aduc deservicii acestei instituţii“.

Preşedintele Consiliului Judeţean susţine că nu doar că va face recurs împotriva deciziei Tribunalului Caraş-Severin, ci va face şi plângeri penale pentru fals şi uz de fals. „Alina Stancovici, înainte de evaluarea la care a primit note mari, şi-a falsificat parametrii ce trebuiau îndepliniţi. Această doamnă duce la îndeplinire lucruri grave pentru actul medical în favoarea celor din spatele ei. Spitalul Judeţean a ajuns un ţepar pentru diverşi furnizori. Acceptăm facturi de la furnizori, în baza unui control financiar preventiv semnat de persoane neaprobate de Consiliul Judeţean, care nu pot fi achitate nici în ani de zile. Au fost descoperite nereguli grave, foarte grave, ce ţin de domeniul penalului. Eu nu mai supervizez activitatea acestei femei, acestei doamne numită Stancovici. Trebuie să văd modul legal prin care pot fi retraşi membrii CA. Am aruncat anul trecut 11 milioane de lei în acest spital, bani cu care puteam face drumuri sau alte lucruri. Acum Consiliul Judeţean nu are sens să mai arunce banii publici în acel spital. Nu renunţ, nu înţelegeţi greşit. Dar nu mai vreau să susţinem activităţi ilegale şi grupuri de interese care aduc deservicii actului medical. Puteţi să înţelegeţi că acest manager nu a făcut mare lucru în interesul omului de rând, al cetăţeanului bolnav? Alina Stancovici face doar gălăgie şi atât, iar eu nu îi mai susţin această gălăgie. Înscrisurile false semnate de ea şi clica ei iată, din păcate, au adus-o înapoi şi a devenit groparul Spitalului Judeţean Reşiţa“, a mai spus Romeo Dunca.

Vom reveni și cu un punct de vedere al managerului Alina Stancovici!

JCS-Nina Curiţa