Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Partener de expediții la Polul Nord și Polul Sud cu Romeo Dunca, alpinistul și fostul viceprimar al Caransebeșului, Coco Galescu, reintrat în politică la USR, crede că omul de afaceri timișorean poate fi o soluție pentru Consiliul Județean Caraș-Severin!

Galescu are însă și dubii, mai ales ce țin de sprijinul politic pe care Dunca nu l-ar mai putea avea la un moment dat.

„Am fost parteneri de expediție, îl respect ca sportiv și ca investitor, acum, ce să zic? M-aș bucura să fie sprijinit, ajutat, să ducă la capăt proiectul acesta mare, turistic, îl văd capabil. Dar pe de altă parte acoperișul sub care se bagă, al Consiliului Județean, este mult prea mare, turismul am observat și noi că este un procent foarte mic, CJ are 3.000 de angajați, e cel mai mare angajator din Caraș-Severin, sunt foarte multe aspecte acolo. Să nu uităm că Romeo Dunca mai are și o firmă, și o stațiune, și un elicopter, eu îl admir, dacă ar putea să se ocupe de toate… Într-adevăr, este energic, este puternic, dar nu asta este totul, depinde de cine este sprijinit, cât de sincer este sprijinit, până unde este sprijinit, care este momentul la care este dat de o parte, trebuie să se gândească și la acest lucru. E atât de important aspectul acesta de dezvoltare turistică încât nu poate să-l facă doar Romeo Dunca singur și nici un partid singur, este atât de larg încât trebuie o alianță de partide. Îi urez succes, că până la urmă e bine pentru tot județul”, a spus Galescu, într-o conferință de presă la USR.

Aflat la aceeași masă cu Galescu, președintele USR Caransebeș, Dragoș Curelea, a reacționat imediat, mai în glumă, mai în serios, și i-a amintit acestuia că „avem și noi candidatul nostru la CJ”!

JCS-R.M.