Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – În ciuda celor apărute în presa din vestul țării, Romeo Dunca a infirmat astăzi informațiile conform cărora un elicopter pilotat chiar de el ar fi zburat foarte aproape de casele unor cetățeni din Remetea Mare și ar fi făcut acrobații, fiind sesizată și poliția din Timiș în legătură cu acest incident!

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a precizat că unul din elicopterele sale lucrează pe bază de contract, pentru ENEL, la inspectarea liniilor de electricitate. Mai mult, Dunca parcurge, în aceste zile, Via Transilvanica cu bicicleta și nu se afla la manșa elicopterului, fiind undeva în apropiere de Cugir, pe traseu.

„Unul din elicopterele mele, cu un alt pilot, are de verificat 6.000 de kilometri de linii de medii și înalte în toată țara. Durează cam două luni și 250 ore de zbor. Serviciul este contractat de Enel și are toate autorizațiile necesare. Înalțimea de zbor, deși e aparent redusă, e peste cea de siguranță pentru desfășurarea de lucru aerian specific. E doar un exemplu cras de răutate și o altă încercare de a fi denigrat. Până azi am făcut 838 de km din cei 1400 ai Via Transilvanica!”, a declarat Dunca.

Șeful CJ va fi totuși prezent vineri la ședința forului județean!

JCS-N.C.