Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Înființarea societății care se va ocupa de bac, dar și de o serie de lucrări de întreținere, inclusiv toaletări și deszăpeziri pe anumite tronsoane, este din nou pe masa aleșilor județului!

„După cum știți, din data de 12 august, bacul nu va mai putea funcționa, a amintit Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean. Acesta este termenul limită. Probabil că nu va funcționa de la 1 august, pentru că trebuie date niște preavize la personalul care lucrează pe bac. A aproba constituirea acelei societăți comerciale la care am insistat de câteva luni ar fi o salvare și încă am avea timp, dacă acum am aproba constituirea acestei societăți. Sigur, nu o să putem prelua din start, ca și continuitate, funcționarea bacului, pentru că timpul este prea scurt. Trebuie licențiată societatea respectivă, dar teoretic există șansele să putem lucra din 1 septembrie cu el, practic să rămână acest serviciu neacoperit doar o lună.“

Șeful opoziției, consilierul social-democrat Ioan Crina, a explicat că o societate care să se ocupe de bac și de dezvoltarea turismului în zona de Clisură a fost deja înființată de județ, în asociere cu primăriile din zonă, și ar putea foarte bine să-și deschidă porțile de mâine.

Șeful județului a explicat că noua societate nu se va ocupa doar de bac, ci și de o serie de alte lucrări, și i-a invitat pe aleșii cărășenilor să dea o șansă bacului să funcționeze în continuare. Evident, pentru demararea activității și pentru angajarea personalului necesar este nevoie de bani, care ar putea fi deblocați tot astăzi, de aleșii județului, „pentru funcționarea acestui bac și pentru a-și putea începe activitatea această societate care printre altele e gândită să facă și anumite toaletări și chiar să preia un contract de deszăpezire care este descoperit pe relația Reșița-Grădinari. Acest contract a expirat, a fost undeva la 900.000 de lei pe an, a fost făcut de către firma dlui Rof. Sigur, dl Rof dorește să cumpere utilajele de deszăpezire de la AquaCaraș și probabil să participe la o altă licitație. Dar în acest mod, cu această societate noi am putea să rezolvăm toate aceste lucruri. (…) În acest mod am avea șansa ca județul să rămână fără acest serviciu doar o lună de zile!“

Amintim faptul că pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de astăzi, 27 iulie, este prinsă și alocarea sumelor care ar putea debloca lucrările la drumuri și ar da drumul altora noi. Soarta lor rămâne la înțelegerea aleșilor județului, un rol important putându-l avea înțelegerea PNL-PMP, dar și alipirea la ea a altor consilieri din opoziție.   JCS-A.M.