Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Preşedintele Consiliului Județean consideră că „centrele medicale integrate sunt soluția pentru a echilibra sistemul de sănătate din județul nostru“!

Acestea se pot finanța prin Planul Național de Redresare și Reziliență, iar astfel de investiții sunt o necesitate în Caraș-Severin, tot mai mulți cetățeni putând beneficia, în noile condiții, de asistență medicală fără a fi nevoiți să se deplaseze sute de kilometri.

„Consilierul meu pe probleme medicale, domnul Sorin Crețu, este persoana care se ocupă din partea Consiliului Județean Caraș-Severin de relația cu primăriile localităților în care dorim să implementăm astfel de investiții. În acest sens oferim suport tehnic autorităților locale și ținem legătura cu finanțatorul, dar și cu consultanți specializați pe astfel de documentații. Ieri am primit o veste bună, studiul de fezabilitate pentru Centrul Medical Integrat de la Anina a fost finalizat. Este al doilea astfel de centru, după cel de la Bozovici, și urmează să fie finalizat și sf-ul pentru Herculane. După aprobarea în consiliile locale a documentațiilor, suntem pregătiți, așadar, pentru momentul în care o să se deschidă finanțările. Este foarte important să avem documentațiile finalizate pentru că obținerea de finanțări se va face în regim de primul venit – primul servit. Mulțumim reprezentanților primăriilor, echipelor dedicate și extrem de deschise pentru a rezolva problemele comunităților pe care le reprezintă“, a precizat preşedintele CJ, Romeo Dunca.

Şeful judeţului nu a uitat să îi mulţumească lui George Dancea, om de afaceri originar din Rudăria, care a donat suma necesară realizării documentației pentru Centrul Medical Bozovici.

JCS-N.C.