Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – La Direcţia de Drumuri Judeţene Caraș-Severin au început să intre pe procedura de licitaţie primele lucrări inițiate de noua conducere. Iar anunţul este făcut chiar de preşedintele Consiliului Judeţean, Romeo Dunca, care dezvăluie şi elementele de noutate ce apar la aceste licitaţii!

„Ca noutate, găsim obligativitatea ca mixtură asfaltică pentru straturile noi să conțină granit nu sort din balast, polimeri pentru creșterea impermeabilităţii. Şi au fost stabilite reguli clare de plată către eventualii subcontractori în aşa fel încât aceștia să nu rămână cu buzele umflate după ce finalizează părţi din contracte, iar antreprenorul general nu plătește la timp, deşi a încasat prețul“.

Mai mult de atât, la licitațiile respective se va ține cont de întârzierile înregistrate pe care firmele doritoare le au la alte lucrări de pe raza județului Caraş-Severin. Fie ele şi în relaţie directă cu UAT-urile pe fonduri guvernamentale. Asta înseamnă că dacă există litigii sau neîndepliniri de obligații contractuale cu Consiliul Judeţean sau cu primăriile din județ nu poţi pretinde o altă lucrare nouă!

Ţinând cont de aceste lucruri, cei interesaţi pot afla că ultimele lucrări scoase la licitaţie de Direcţia de Drumuri Judeţene vizează reparaţii la DJ 571 C pe tronsonul Ciclova Română-Potoc. Lucrarea este împărţită pe trei loturi: Ciclova-Ilidia, Ilidia-Socolari, Socolari-Potoc, iar suma alocată este de 840 de mii de lei, fără TVA. O altă lucrare este aceea de înlăturare a efectelor calamităţilor şi refacerea podului peste râul Timiş, pe DJ 582- Slatina Timiş, suma alocată fiind de 2,9 milioane de lei, fără TVA. Tot pe trei loturi sunt scoase la licitaţie şi lucrările de întreţinere pe timp de vară a drumului Vrani-Vărădia, iar firma care câştigă se alege cu 915.554 de lei, fără TVA.

JCS-Nina Curiţa