Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Renunţarea la reabilitarea celor trei staţionare din Reşiţa încă nu este digerată complet, iar pe reţelele de socializare comentariile curg, mulţi cărăşeni spunând că preşedintele Consiliului Județean nu a avut argumente solide în acest sens! 

Cu mult înainte de renunţarea efectivă la proiectele de reabilitare a celor trei staţionare, Romeo Dunca susţinea că un spital judeţean nou este mult mai benefic decât anveloparea celor trei unităţi sanitare.

„Dacă vreau să fac eficientizare energetică pe spital şi am obligaţia să dotez saloanele, spre exemplu, cu grupuri sanitare proprii, nu pot să las salonul ăla nezugrăvit sau să nu schimb pardoseala care-i de acum 50 de ani. Deci, ghidul ne-a dat bani să anvelopăm clădirea, s-o echipăm cu instalaţii performante, dar actul medical în sine n-are nici un beneficiu în urma acestor proiecte. Consider o realizare aceste rezilieri pentru că dacă aș fi semnat pentru reabilitarea staționarelor, eu cred că astăzi am fi fost în situația incapacității de plată a facturilor. Din păcate, până la momentul noiembrie 2022, atunci când creditul la CEC se termină, lucrarea trebuia realizată. Deci aveam obligația de a plăti acei 35 de milioane de lei, lucru pe care n-am fi putut să-l facem, iar ajutorul sperat, oricât de mare ar fi fost el, nu ar fi fost suficient. Pentru că avem experiența cererilor înaintate Guvernului pentru sprijin financiar sau stingerea arieratelor și nu am primit sume suficiente“, a precizat, de mai multe ori, şeful judeţului, Romeo Dunca.

În privinţa noului spital judeţean, în zona Triaj, Primăria Reşiţa a pus la dispoziţia Consiliului Judeţean 12,5 ha pentru şapte corpuri de clădire. Masterplanul este gata, caietul de sarcini pentru licitație este pregătit, după cum declara nu demult primarul Nelu Popa.

JCS-Nina Curiţa