Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Biroul vicepreşedintelui zugrăvit în roşu, cu sigla PSD, nu a fost altceva decât o capcană în care Marius Isac a picat uşor. Mai mult, şeful judeţului spune că „oamenii nu mai cred în cei care tot ce îi recomandă sunt slugărnicia și o șiră a spinării șubredă“!

Luni, toată lumea credea că preşedintele Consiliului Judeţean, Romeo Dunca, a luat-o pe arătură pentru că i-a zugrăvit biroul vicepreşedintelui Marius Isac în roşu, punând şi sigla PSD pe un perete. Mai mult, Isac, pozând în cel mai serios om al acestui judeţ, şi-a postat gândurile vizavi de gestul preşedintelui.  „Mă simt ca în copilărie, atunci când ne certam în curtea școlii la fotbal, iar cel care pierdea își lua mingea și pleca acasă. Glumița de copil cu vopsirea în roșu a biroului meu arată cam care este nivelul unde s-a ajuns în Consiliul Județean Caraș-Severin, de către cel care deține cea mai importantă funcție în județ. Ce nu înțelege cel care a avut o astfel de inițiativă este faptul că nu mă deranjează deloc că în biroul meu este sigla partidului cu care am ales să merg mai departe. “, spunea vicepreşedintele CJ.

Numai că Romeo Dunca nu a făcut respectivul gest degeaba, ci şi-a cheltuit banii proprii pentru a arăta unui judeţ întreg că Marius Isac nu este vreo uşă de altar. Preşedintele voia să demonstreze că, deşi, public, Isac este foarte mândru de faptul că a ales să meargă cu PSD, prin instanţă, acolo unde crede că nimeni nu vede nimic, se agaţă de PNL. De ce? Ca să nu îşi piardă funcţia în care nu a excelat în anii petrecuți la CJ.

„În momentul în care am citit acțiunea făcută în instanță de vicepreședintele Marius Isac, în care apărea scris negru pe alb de mai multe ori că acesta, cu lacrimi de crocodil, implora instanța să nu permită excluderea acestuia din PNL pe motiv că nu a greșit grav și repetat, a încolțit în mine o dorință: aceea de a arăta instanței o fotografie mai grăitoare decât o mie de cuvinte. O fotografie în care Isac își contrazice, cu zâmbetul larg, toate lacrimile din instanță. Repet! Nu e o rușine să fii membru PSD. Dar să procedezi cum a făcut Marius Isac este o mizerie. Nu ai cum să îți bați joc de cei care te-au onorat cu speranța și încrederea lor și te-au trimis, prin singurul mod democratic avut la îndemână, să reprezinți în plenul Consiliului Județean dorința lor. Adică aceea de a vota cum dorește grupul PNL. Și mai ai și o mândrie prostească, râzând la cel care aparține unui alt partid în fața căruia ai fost trântit pe post de preș, total opusă umilinței cu care te adresezi instanței.“, spune Romeo Dunca.

Şi pentru că Isac pozează şi în cel mai corect personaj al administraţiei publice judeţene, acesta se întreabă la finalul postării de pe Facebook „dacă cei care au făcut această lucrare au respectat legislaţia în vigoare (solicitare, achiziție, executare)?!“.

Prompt, preşedintele Romeo Dunca îi spune: „Nu căutați comenzi, referate sau facturi achitate din banul public pentru precisa încadrare a coloristicii încăperii cu simpatiile vicepreședintelui. Nu am făcut decât să aranjez lucrurile după crezul meu personal, plătind cu bani privați corectarea situației. Iar dacă am încălcat o mică clauză a regulamentului, asta e. În niciun caz nu am provocat vreo suferință cuiva. Să nu uităm că Marius Isac a jurat să voteze pentru cetățeni, dar a luat banii și de la Reșița, și de la Oravița pentru ca așa avea subiectul la examen. Cel politic, nu cel pe care l-a trucat deja și care a fost dat în fața alegătorilor!“

JCS-Nina Curița