Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – După alegeri, șeful județului a transmis un mesaj în care a mulțumit celor care l-au votat, dar a vorbit și despre trădare sau lipsa de acțiune a unora de la care aștepta mai mult!

„ Dorința de a face bine, de a economisi și de a găsi soluții pentru problemele cărășenilor nu au fost totdeauna pe placul tuturor. Am consumat din resursele personale, m-am frământat și mi-am făcut dușmani grei, având un singur scop: să îi servesc cât mai bine pe cărășeni și să fac cât mai mult, cu puținul găsit la îndemână. Respect dorința alegătorului, chiar și comoditatea lui, și mă conformez. Eu merg înainte, cu rănile mele cu tot, pentru că viața m-a învățat de multe ori să pierd. Deși acum, singurul lucru pe care îl pierd e doar grija pe care am vrut să o am pentru voi, dragii mei cărășeni!“, a declarat Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

De fapt, cu această formulă, „dragi cărășeni“ își începe șeful județului mesajul către cărășeni, în urma scrutinului din 9 iunie, în cadrul căruia 10 mii de voturi au făcut diferența între cei doi principali candidați la președinția Caraș-Severinului: „Alegerile s-au încheiat. Peste 50 de mii dintre dumneavoastră ați ales la conducerea județului PSD. Din nou! Astăzi nici nu mai contează modul cum s-a ajuns la acest rezultat. 10.000 de voturi nu este mare lucru atunci când cetățenii sunt hotărâți să aleagă un drum pentru care trebuie doar să meargă la vot. Miile de flotanți sau zecile de buletine făcute fără a îndeplini condițiile legale, banii dați din portbagaj sau, ce e mai rău, trădare ori greșeli stupide, sau chiar lipsa de acțiune din partea unora de la care aștepți mai mult, toate au dus în parte la acest rezultat. Adversarii noștri politici, hăituiți și disperați că mai stau pe secetă încă un mandat, au pus totul în joc. Resursele obscure, disciplina de partid și ajutor dat de o mulțime întreagă de funcționari transformați în complici în final, au avut efect.“

Chiar dacă spune că e pregătit să facă loc vechilor tradiții care au cârmuit județul spre o poziție cu mult sub capacitățile și resursele pe care le are, șeful județului promite să-și vadă în continuare de treabă, continuând modernizările și reparațiile atât de necesare drumurilor județene, multe dintre ele uitate decenii la rând: „Las loc celor care au fost și vor reveni, să-și reia metehnele dăunătoare. Să vină Stika și cu Ionescu Lucian, să câștige din nou lucrări cei care le-au câștigat și în trecut. Să înceapă dansul și huzurul și să iasă din faliment tovarășii lor ce azi sunt plini de popriri!“

Ce se va face până la instalarea noilor aleși ai Caraș-Severinului? „Până în octombrie, voi rămâne să continui lucrul și să duc la sfârșit documentele și semnarea celor câteva proiecte pe <<Anghel Saligny>> la care s-a trudit din greu în ultimii ani sau licitația la DJ 571spre Moldova Nouă. La fel modernizarea sau reparația celor câteva drumuri pentru care am găsit bani din economii şi a fost dat ordinul de începere va fi dusă la sfârșit . Finalizarea DJ Răcășdia – Vrăniuț sau modernizare drumului de la Ciudanovița care a și început. Asfaltare Sichevița – Gârnic – Padina Matei sau reparații Bocșa – Ocna de Fier – Dognecea – Lupac, Dalboșeț – Șopotu Nou, Berzovia – Fizeș – Tirol cu asfaltare. Târnova, pod Dognecea, pod Slatina Timiș, care sunt deja în lucru. Luncavița extravilan sau legătura dintre Apadia și Delinești cu ieșire către Valea Deni care, la fel, se va asfalta. Mulțumesc celor 44000 de cetățeni din județ care au pus ștampila de vot pe numele meu – chiar dacă nu au fost suficienți –, cât și tuturor colegilor și candidaților din partid, care s-au mobilizat exemplar.“, a încheiat Romeo Dunca.

JCS-A.M.