CARAŞ-SEVERIN – La şedinţa extraordinară din această lună, preşedintele Consiliului Judeţean le-a prezentat consilierilor interesați o informare cu privire la plângerile penale depuse de către forul județean, din momentul în care a venit în fruntea Caraș-Severinului!
Solicitarea a fost făcută în special de consilierul Ioan Crina care, de fiecare dată când preşedintele spunea direct sau voalat că „la Consiliul Judeţean s-a furat“, cerea dovezi concrete că s-au depus plângeri penale. La şedinţa din această lună, Romeo Dunca a informat consilierii interesaţi şi presa despre acele plângeri. Nu a oferit detalii din dosarele penale, dar a precizat că sunt depuse șapte plângeri, ce vizează atât lucrări derulate la Direcția Județeană de Drumuri (3 plângeri penale), cât și nereguli la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (4 plângeri penale). Ar fi vorba de infracțiuni de abuz și neglijență în serviciu, dar și de comiterea unor infracțiuni de delapidare sau gestiune frauduloasă. „La DGASPC, de exemplu, este un caz pentru care s-a făcut plângere penală acum. Este vorba de un angajat de la Căminul pentru Persoane Vârstnice care a încasat contribuțiile asistaților și a dus banii acasă timp de doi ani de zile. Constatăm că se adună o lipsă de 260.000 de lei, bani pe care nu îi depune în casierie și ulterior vine și spune «hai să nu mă băgați la pușcărie, că aduc banii» și vine și depune la casierie 37.000 de lei și zice că restul i-a dat aparținătorilor. Pe ce lume trăim? Păi nu sunt proști cei care au gestionat această activitate? Iar asta nu s-a întâmplat pe vremea mea“, a precizat Dunca.
Cât despre lucrările la drumurile judeţene, şeful administraţiei judeţene susţine că acestea încă sunt luate la puricat şi mereu se găsesc probleme. Ba mai mult, după discuţiile tensionate avute la ultima şedinţă cu fostul vicepreşedinte Flavius Nedelcea, spune că este şi mai supărat pe faptul că el este cel care trebuie să descopere neregulile din mandatele trecute. „Încă mai lucrăm și mai găsim probleme. Multe din lucrările pe care le luăm la puricat vedem că au probleme, legate de exemplu de calitatea drumului. De acolo am convingerea asta și patosul acesta în a mă contra mai mult, depășind uneori limita bunului simț. Am depășit-o pentru că nu pot să accept să fiu certat sau să fiu luat la întrebări pe o astfel de temă de un individ care a fost parte din acest rău. Păi a fost vicepreședinte. Păi eu trebuie să descopăr ce au făcut ei sau ce s-a făcut în mandatele lor? Puteau să descopere ei!“, a mai spus Romeo Dunca.
La conferinţa de presă de vinerea trecută, vizavi de afirmaţiile preşedintelui CJ, deputatul Silviu Hurduzeu, fostul şef al judeţului, spunea că „acuzele aduse fostei administraţii, fără a dovedi nimic, reprezintă marea realizare a dlui Dunca. Dacă era aşa cum spune dânsul, autorităţile se sesizau, nu îl aşteptau pe domnul Dunca să vină să facă lumină. El nu este organ de anchetă penală, este preşedinte, trebuie să administreze judeţul, să facă drumuri, investiţii. Am văzut că drumuri nu prea poate să facă, pentru că nu sunt bani. Să le facă. Nu pe toate, dar pe cele mai importante. Nu trebuie să repare toate staţionarele, dar până ridică un spital nou şi este firesc să îşi dorească un spital nou, să le ducă la un anumit nivel. Pentru un spital nou nici la finele anului viitor nu va fi gata un proiect tehnic. Dacă nu face nici drumuri, nici spitale, vom rămâne doar cu turismul pe Muntele Mic şi asta nu este bine“, a mai precizat Silviu Hurduzeu.
JCS-Nina Curiţa