Caraş-Severin, Romania

ORAVIȚA – Monument istoric, sediul administraţiei publice din Oraviţa va fi complet renovat cu bani din PNRR, investiţia ridicându-se la aproape 13 milioane de lei!

Administraţia publică din Oraviţa a anunţat că încă o cerere de finanţare depusă a primit undă verde de la Ministerul Dezvoltării. Mai exact, a fost aprobată cererea de finanţare pentru reabilitarea clădirii în care funcţionează primăria, clădire aflată pe lista monumentelor istorice din judeţ. Costul acestei investiţii este de 12.872.163,44 lei. „Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat cererea de finanțare pentru proiectul «Lucrări de conformare termică, creştere a eficienţei energetice a clădirii Primăriei Oraviţa, clădire monument istoric cod LMI CS-II-m-B-11147, oraş Oraviţa, judeţul Caraş-Severin», prin care sediul primăriei, una dintre clădirile reprezentative ale oraşului, va fi complet reabilitat. Mă bucur că, alături de marile orașe ale țării, suntem printre cei care au reușit să atragă sume importante pentru dezvoltarea localităților. Concret, asta va însemna condiții mai bune de locuit, clădiri noi, moderne, eficiente energetic și o calitate a vieții sporită pentru orăvițeni“, a precizat edilul Oraviţei, Dumitru Ursu.

Clădirea monument istoric a fost proiectată de arh. Henrietta Delavrancea, fiica scriitorului Barbu Ștefănescu Delavrancea și sora pianistei și scriitoarei Cella Delavrancea.

JCS-Nicoleta Moraru

FOTO: Cristian Ghinea