Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Rezultatele foarte slabe ale candidaţilor sunt motivul pentru care o parte dintre posturi nu au fost ocupate.

La Spitalul Județean de Urgență Reșița au fost scoase în vederea ocupării prin concurs 59 posturi vacante sau temporar vacante. Anunțul a fost publicat la avizierul unităţii sanitare și a fost comunicat la Monitorul Oficial.

Posturile sunt destinate atât debutanţilor cât şi celor care au acumulat experienţa necesară, atât ca personal nemedical cât şi ca asistent sau infirmier. Nu este prima oară pe parcursul acestui an când sunt scoase la concurs asemenea posturi şi, totuşi, sunt candidaţi care se prezintă total nepregătiţi.

„Eu doresc ca toate aceste posturi să fie ocupate, însă, ca să lucrezi în Sănătate trebuie să ai un grad minim de cunoştinţe profesionale teoretice, iar cele practice pot fi ajustate pe parcursul exercitării funcţiei. Ne-am bucura să se ocupe toate posturile pentru că sunt secţii care se descurcă mai greu. Nu avem probleme deosebite pe niciun sector în ceea ce priveşte medicii sau asistentele, însă posturile, fiind vacante, sunt scoase la concurs“, a precizat managerul unităţii, dr. Dumitru Secăşan.

După fiecare examen organizat în ultima perioadă, managerul unităţii sanitare s-a arătat contrariat şi nemulţumit de nivelul de cunoştinţe teoretice în domeniul pentru care candidează cei înscrişi.

„Sunt mai mulţi factori care duc la această stare de fapt. E şi vina omului că nu se dedică studiului, poate mai puţin a celor care îl şcolarizează. Dar în condiţiile în care există o tematică de examen, aceasta trebuie citită şi ştiută. Este un minim de cunoştinţe teoretice pe care se poate aplica practica. Lipsa acestei baze este unicul motiv pentru care, la concursurile trecute nu au fost ocupate posturile vacante. Nu se poate ca din 100 de puncte ale baremului de examen să reuşească un candidat doar 10-15 şi să spere să ocupe un loc în acest domeniu“, a mai adăugat dr. Secăşan.

Concursul prevede ocupare a patru posturi de economist, registratori, operatori de date şi statisticieni, fochişti, liftieri, telefonist, portari, garderobieri, trei posturi de psihologi, un kinetoterapeut, cinci asistenţi medicali principali, şase asistenţi, nouă asistenţi debutanţi, cinci infirmiere, un brancardier şi mai multe îngrijitoare. Examenul va avea loc pe parcursul lunii august.