Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Ajuns la ceas de bilanț, la încheierea unei sesiuni parlamentare, deputatul cărășean își prezintă inițiativele legislative și promite ca, în următoarea sesiune, să se implice pentru îmbunătățirea legislației care să ne asigure o viață și o protecție mai bună, acces la resurse și servicii de bună calitate!

În vreme ce unii din aleșii noștri dorm prin Parlament, făcându-se de râs, deputatul liberal cărășean Dumitru Rujan vrea să demonstreze că există și oameni care fac. Așa că a tras linie după sesiunea parlamentară februarie-iunie 2022, prima sesiune a acestui an, și a făcut o scurtă trecere în revistă a activității sale ca deputat de Caraș-Severin.

Pe listă regăsim nu mai puțin de 14 proiecte legislative deja votate, care au fost și promulgate sau urmează, pentru care a fost fie inițiator, fie co-inițiator. Remarcăm, printre cele mai importante, pe cel care modifică legislația pensiilor, în sensul completării locurilor de muncă încadrate în condiții speciale, eliminând astfel inechitățile care afectează angajații combinatelor siderurgice de la Reșița și Hunedoara. Altă inițiativă vizează Legea privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, modificarea adusă urmând să ofere „ajutorul necesar grupurilor vulnerabile formate din persoane cu dizabilități (autism, sindrom Down, afecțiuni locomotorii sau alte afecțiuni) pentru a le crește calitatea vieții și parcursul pe care îl fac în vederea recuperării. Iar în multe cazuri recuperarea se poate face prin sport. De aceea dorim să fie acordate anual 6 tichete de valoare în vederea folosirii pentru terapia bazată pe sport“, a precizat Dumitru Rujan.

N-au fost uitate nici domeniile precum Programul „Schi în România“, achizițiile publice, sancționarea neregulilor apărute în folosirea banilor europeni sau a celor publici, aferenți acestora, asigurarea accesului cetățenilor la serviciile de internet de bază largă, la punct fix, Codul Fiscal, stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritățile și instituțiile publice, crearea Platformei Naționale de Interoperabilitate, pentru ca instituțiile publice să nu ne mai ceară copii de pe hârtiile pe care deja le au, regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, și altele.

„Tot în timpul acestei sesiuni parlamentare am participat la numeroase dezbateri în comisia de specialitate din care fac parte – Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională. De asemenea, le mulțumesc colegilor care m-au ales, în luna martie, să fiu și secretar al comisiei. Și în următoarea sesiune parlamentară mă voi implica pentru a îmbunătăți legislația pentru a-i ajuta pe cărășeni și pe români să aibă parte de o viață mai bună, să fie protejați și să aibă acces la resurse și servicii de bună calitate“, a încheiat deputatul liberal cărășean.

JCS-A.M.