Dumitru Rujan: Sunt ai noştri! Să le facem o bătrâneţe decentă! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Astăzi vreau să vă vorbesc despre omenie şi despre ce consider eu că înseamnă a fi om, indiferent de preferinţe politice, profesie sau alte etichete sociale pe care le purtăm în viaţa de zi cu zi!

Există printre noi oameni, de diferite vârste, cărora viaţa le-a pus sau le pune încă din faşă piedici. Vorbesc de bătrânii şi de copiii abandonaţi, două categorii la fel devulnerabile şi la fel de importante, trecutul şi viitorul nostru. Cu toţii cunoaştem că situaţia din căminele de copii şi bătrâni este departe de a fi una fericită. Condiţiile din multe asemenea centre lasă de dorit, iar eu consider că
aceşti oameni defavorizaţi nu sunt ai nimănui. Ei sunt ai NOŞTRI, ai tuturor! Şi soarta lor trebuie să ne preocupe pe toţi. Mulţi s-au bătut cu pumnul în piept că vor aborda această problemă şi vor îmbunătăţi condiţiile din aceste centre. Rezultatele nu are rost să le comentăm, pentru că am mai spus-o, nu stau să caut vinovaţi. Eu vreau să realizez ceva de acum încolo. Soluţia acestor probleme o reprezintă, ca şi în multe alte cazuri, fondurile europene. Cu bani europeni putem renova şi moderniza aceste centre. Putem asigura celor aflaţi la senectute o bătrâneţe decentă, în condiţii moderne, cu facilităţi adaptate nevoilor lor şi cu un climat social care să le permită relaxarea după o viaţă de zbucium. La fel, putem oferi copiilor abandonaţi o şansă la educaţie, pentru că doar prin educaţie le dăm posibilitatea evadării din poveştile tragice care s-au năpăstuit asupra lor încă din răsăritul vieţii. Sunt copii nevinovaţi, care nu au greşit cu nimic. Ţine doar de noi dacă vrem să-i păstrăm la fel de nevinovaţi sau dacă închidem ochii şi-i lăsăm pradă abuzurilor şi deznădejdii. Să ne gândim o clipă la toţi cei năpăstuiţi de soartă, să ne unim eforturile şi să le oferim un cămin sigur, servicii medicale moderne şi o şansă la viaţă. Vă asigur că printr-un efort colectiv, vom reuşi. Şi când ne vom privi în oglindă, vom avea acel sentiment că am făcut ceva bun, că suntem OAMENI!

Pe 6 decembrie, vă aştept la vot, pentru a porni împreună pe un drum nou, un drum al speranţei şi al omeniei!

Comandat de Partidul Naţional Liberal, Filiala Caraş-Severin. Executat de NVWotan Media. Cod mandatar financiar: 11200025.