Dumitru Rujan: Drumurile judeţului trebuie făcute! - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Infrastructura este vitală în dezvoltarea şi prosperitatea unei zone sau comunităţi. Din păcate, la acest aspect, judeţul nostru nu se poate lăuda cu o situaţie prea bună.

Trăim într-o lume a vitezei şi a informaţiei şi cine nu ţine pasul rămâne în urmă. Sună un pic cinic, dar este realitatea zilelor noastre. Avem obiective turistice, avem forţă de muncă, avem chiar şi investitori care ar dori să vină să desfăşoare activităţi de producţie. De ce nu reuşim să punem în valoare toate aceste atu-uri? Răspunsul vine tranşant şi necruţător, infrastructură defectuoasă, îmbătrânită şi total neadaptată standardelor moderne. Indiferent că vorbim de drumuri sau de căi ferate, Caraş-Severinul are nevoie de intervenţii majore şi rapide pentru a deveni competitiv în orice ramură de activitate. Mereu am considerat că infrastructura unui judeţ este ceea ce sistemul circulator este pentru un organism viu. Dacă nu funcţionează în parametri optimi, atrage după sine tot felul de probleme.

Unul din obiectivele pe care le am ca parlamentar este acela de a „vindeca“ şi îmbunătăţi infrastructura judeţului nostru. Avem nevoie de un drum expres, de o legătură rapidă cu aeroportul, de transport feroviar, atât de persoane cât şi de mărfuri, care să se desfăşoare rapid şi în condiţii civilizate. Firmele care vor să desfăşoare activităţi de producţie sunt efectiv handicapate de proasta situaţie a infrastructurii de la noi. Mărfurile trebuie transportate rapid şi cu costuri reduse. Turiştii care ne vizitează trebuie să aibă căi facile de acces spre judeţul nostru şi alternative viabile pentru a se deplasa prin judeţ.

În Caraş-Severin s-a vorbit mult şi s-a făcut puţin. Este momentul în care noi, noua generaţie de politicieni, să luăm taurul de coarne şi să mişcăm lucrurile. Cheia succesului o reprezintă fondurile europene. Îmi propun să accesăm cât mai multe fonduri pentru a revitaliza tot ce ţine de infrastructura judeţului nostru, fie că vorbim de drumuri expres, de căi ferate, sau de drumuri secundare. Şi după cum ştiţi, ADR Vest a primit deja portofoliul de proiecte dedicate drumurilor cărășene pentru care Consiliul Județean vrea să obțină bani prin POR 2021-2027. Anunțul a fost făcut chiar de președintele Romeo Dunca, noul șef al județului caracterizând drept interesante solicitările trimise la Timișoara în vederea realizării de investiții în ciclul de finanțare 2021-2027!

Este vorba mai precis de 19 porțiuni de drumuri județene care acoperă aproape întreaga suprafață a Caraș-Severinului: DJ 572 Comorâște-Izgar (55,7km), DJ684 limită jud. Timiș-Voislova (22,4 km), DJ 571A Gornea-Moldovița (25 km), DJ 571C Oravița-Socol (51,2 km), DJ 571A Oravița-Jitin (32 km), DJ 573A Nicolinț-Greoni (33 km), DJ 573D Răcășdia-Vrani (10,8 km), DJ 683 Zăvoi-Poiana Mărului (22 km), DJ 572B Anina-Marila (7,2 km), DJ 582C Reșița-Anina (32 km), DJ 582E Prislop-Semenic (9 km), DJ 571B Bozovici-Cărbunari (36,9 km), DJ 571K Potoc-Cheile Nerei (4,5 km), DJ 582A Reșița-Târnova (12 km), DJ 583 Ezeriș-Bocșa (10 km), DJ 585 Doclin-Duleu (36,2 km), DJ 586A Dognecea-Secășeni (23 km), DJ 586 Bocșa-Ocna de Fier (18 km) și DJ 587 Ohabița-Duleu (40,2 km). Cetăţenii din judeţul nostru merită această şansă pe care domnul Dunca le-o oferă!

Pe 6 decembrie vă aştept la vot, pentru a apăsa împreună acceleraţia dezvoltării Caraş-Severinului!

Comandat de Partidul Naţional Liberal, Filiala Caraş-Severin, executat de NV WOTAN MEDIA. Cod mandatar financiar: 11200025