Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. De 30 de ani vorbim de progres, de modernizare, de alinierea la standardele Occidentului. Am visat şi am sperat dar, ca să fim sinceri cu noi înşine, trebuie să recunoaştem că am făcut paşi foarte mici în această direcţie!

Cum putem schimba această stare de fapt? Răspunsul e simplu, prin educaţie. Sistemul de educaţie din ţara noastră a suferit modificări repetate în ultimii 30 de ani dar rezultatele nu au fost niciodată cele scontate. Nu avem o corelaţie între numărul de absolvenţi cu studii superioare şi numărul de posturi necesare în societate. Nu avem o bază solidă de şcoli tehnice care să producă tehnicieni şi meseriaşi, de care ţara asta are atâta nevoie. Trebuie să găsim o formulă în care adolescenţii să fie atraşi de acest gen de şcoli, să le oferim burse de studiu şi să le asigurăm locuri de muncă bine plătite. Altfel ne vom plânge mereu că ne pleacă oamenii afară. Să nu uităm de condiţiile din şcolile româneşti! Sunt încă o mulţime de şcoli, mai ales în mediul rural, unde ai impresia că ai călătorit în timp. Nici măcar un minim de condiţii igienico-sanitare. Cum vrem să înveţe copiii noştri dacă stau în frig, dacă merg la toalete în curte, în condiţii mizere? Reabilitarea şcolilor, o regândire a programei şcolare (chiar dacă ne inspirăm din altă ţări europene în acest caz), o relansare a şcolilor de meserii, toate aceste aspecte vor fi pe agenda mea în mandatul de parlamentar. Vreau să facem împreună un prim pas în direcţia relansării sistemului de învăţământ românesc, iar cei care astăzi sunt pe băncile şcolii să ne urmeze la frâiele acestei ţări şi să ducă mai departe muncă pe care o începem noi.

Veniţi pe 6 decembrie să punem ştampila pe buletinul de vot, pe PNL, şi să ne apucăm împreună de ŞCOALĂ!

Comandat de Partidul Naţional Liberal, Filiala Caraş-Severin. Executat de NVWotan Media. Cod mandatar financiar: 11200025.