Duminică, Moldova Nouă îşi alege primarul - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Astfel, duminică, 24 ianuarie, se repetă scrutinul pentru funcția de primar al orașului, se arată într-o hotărâre dată de Biroul Electoral Central (BEC)!

BEC a adoptat, luni, 18 ianuarie 2021, o hotărâre privind repetarea, ca urmare a anulării alegerilor, a scrutinului pentru funcția de primar al orașului de pe Clisura Dunării, în urma unei decizii ÎCCJ. Astfel, duminică, 24 ianuarie, se repetă scrutinul pentru funcția de primar al orașului, se arată în hotărârea BEC.

Biroul Electoral Central a decis anul trecut anularea alegerilor pentru funcţia de primar din Circumscripţia electorală nr. 6 Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin. De asemenea, BEC a anulat candidatura la funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă a lui Adrian Constantin Torma, candidat din partea Alianţei PSD – Pro România, candidatură contestată încă de la început de un cetăţean al oraşului. Decizia a fost luată în urma contestaţiei depuse de Partidul Naţional Liberal – filiala Caraş-Severin şi Organizaţia Moldova Nouă, care a reclamat grave erori în completarea proceselor verbale de consemnare a rezultatelor votării, precum şi mai multe incidente în unele secţii de votare. Acțiunile în anulare au fost respinse de ÎCCJ pe 13 ianuarie.

Candidaţii vor fi înscrişi pe liste aşa cum au fost şi la alegerile locale din 27 septembrie 2020, aşa cum aceasta rezultă din anularea candidaturii propuse de Alianţa Electorală PSD-Pro România. Alegătorul care deţine un act de identitate expirat în perioada martie 2020-24 ianuarie 2021 îşi poate exercita, în baza acestuia, dreptul de vot la scrutinul de duminică, se mai arată în hotărârea BEC. Duminică, în cursa pentru primar vor intra Ioan Chisăliţă de la PNL şi Eugen Băleanu de la Partidul Verde.

JCS-Nina Curiţa