Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Caransebeșenii s-au întrecut în ratări pe stadionul din Teiuș, noua lor casă în acest sezon, dar până la urmă și-au pus primele trei puncte în cont, în debutul Ligii a IV-a!

A fost un adevărat festival al ocaziilor ratate de băltăreți, Megheleș și colegii ținând să-l facă mare pe portarul celor de la Dognecea, care a avut câteva intervenții senzaționale, spre exasperarea antrenorului Petru Bona. Minerii au jucat cu un om în minus încă din prima repriză, după ce fundașul stânga de la Dognecea a fost eliminat în urma unui fault din postură de ultim apărător. Până la urmă, tot Megheleș a fost cel care a deblocat tabela, în minutul 78, cu un șut de la 20 de metri. Nemaiavând nimic de pierdut, oaspeții s-au aruncat în atac, iar la ultima fază, caransebeșenii au scăpat singuri cu portarul advers, același Megheleș îndeplinind o simplă formalitate și stabilind scorul final, 2-0 pentru Magica Balta.

„E bine că avem ocazii, dar e mai puțin bine când ratăm atât, e prea mult, asta e problema. E primul joc, e greu, când nu ai antrenamente suficiente, se vede în teren, nu suntem obișnuiți încă nici cu terenul, gazonul e tare. Dacă nu te închizi bine și nu stai bine în teren, orice echipă te poate prinde pe contraatac. Dognecea a ajuns de două-trei ori la noi la poartă în 90 de minute, asta e meritul băieților mei. E bine că s-a terminat cu victoria noastră. Noi n-am avut niciodată vreun obiectiv, noi jucăm fotbal, dacă e să fim în față, nu ne dăm la o parte. La Armeniș, etapa viitoare o să avem un derby, e rivalitate între noi, dar după părerea mea, e mai ușor afară decât acasă, afară te închizi bine, i-ai prins pe contraatac și ai câștigat.“, a spus antrenorul Petru Bona.

Magica Balta: Petruț, Birtea, Dragomir, Duțescu, Dovlete, Bona, Derbac, Străin, Arjocan, Crăciun, Megheleș. Rezerve: Ruicu Kozma, Benea, Stanciu, Isac, Nicoară, Slaveți și Avramovici.

Minerul Dognecea: Duman, Dia, B. Dumitru, Tinca, D. Dumitru, Berlogia, Drăgoi, Hariton, C. Pateșan, Popa, Țone. Rezerve: C. Alexandru, Istodor, C. Pateșan. Ș. Alexandru, Constantin, L. Dumitru.

Tot în prima etapă din Liga a IV-a, într-un adevărat derby între cele două Nere s-a impus Bogodințul, 6-4 în fața celor de la Bozovici. În alte partide, Moldova Nouă-Mundo Reșița 3-1, Voința Vrani-Viitorul Armeniș 0-2, Voința Șosdea-Anina 5-2, Oravița-Oțelu Roșu 4-3 și Mehadia-Narcisa Zervești 3-1.

JCS-R.M.