Caraş-Severin, Romania

GORUIA – Trei proiecte au fost depuse de Primăria Goruia. Alte lucrări sunt în vizor din bugetul local!

Două dintre proiectele depuse recent pe Programul „Anghel Saligny” vizează drumurile comunei. Primul țintește asfaltarea mai multor porțiuni de drumuri, în lungime totală de 5 km, valoarea proiectului fiind de aproximativ 4,5 milioane de lei. Celălalt proiect urmărește modernizarea drumurilor de interes din comună. Valoarea sa este de 6 milioane de lei, bani cu care se va moderniza cât de mult se va putea.

Al treilea proiect depus pe programul amintit vizează modernizarea rețelei de apă din Goruia și extinderea celei de la Gârliște. Cele două localități au fiecare rețea proprie, însă cea de la Goruia are nevoie de reparații capitale, iar cea de la Gârliște trebuie extinsă pentru a face față solicitărilor. Concret, actuala rețea acoperă 60% din solicitări, iar pentru a acoperi deficitul e nevoie de o conductă suplimentară. Din declarația primarului Ion Văcărescu am reținut că cele trei proiecte așteaptă răspunsul de la București. Precizăm că, la Gârliște, mulți localnici dețin fose septice, iar introducerea canalizării depinde de asigurarea apei curente pentru toți.

Primarul Văcărescu ne-a vorbit și despre un alt proiect în valoare de 400.000 de lei, aflat în lucru la Goruia. De mai mult timp, în centrul de comună se lucrează la un pod și la asfaltarea a 300 de metri de drum. Lucrările au stagnat de ceva vreme însă, din discuția cu constructorul, primarul a primit asigurări că lucrările vor fi gata în cel mai scurt timp.

Primăria are în vedere și efectuarea de lucrări la drumuri, pe care le va finanța din bugetul local. Concret, la Giurgiova, de-a lungul unui drum de aproximativ 1 km, se vrea amenajarea de rigole și podețe de acces spre proprietăți. De asemenea, se intenționează efectuarea de reparații la drumurile agricole din Giurgiova. Acestea lucrări vor fi avute în vedere la stabilirea bugetului local, tot atunci urmând a fi stabilită și valoarea acestora. Tot din bugetul local, primăria a efectuat intervenții la bisericile din comună, alte asemenea intervenții fiind preconizate pentru perioada următoare. De asemenea, magazinele din comună au nevoie de intervenții.

JCS-Ionel Ivașcu