Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Asta a spus ministrul Transporturilor, care speră ca forul județean să-și fi făcut temele pe „Anghel Saligny”. Și chiar și le-a făcut!

Chiar dacă a precizat că nu știe cum și-a gândit Consiliul Județean (CJ) Caraș-Severin strategia pentru finanțarea drumurilor județene pe programul amintit, ministrul Sorin Grindeanu speră că cei care conduc județul se vor axa pe banii din „Anghel Saligny”. Asta în condițiile în care infrastructura rutieră județeană lasă mult de dorit, fapt de care s-a convins și Grindeanu. Și lasă de dorit nu de acum, ci de mulți ani, am spune noi!

„Se dă drumul rapid la <<Anghel Saligny>>, nu știu ce și-a ținut pe acest program CJ, nu știu cum au gândit cei de la CJ, dar am văzut la alte județe, Timiș de exemplu, care are cea mai extinsă rețea de drumuri județene, și Carașul are o rețea mare, mai dificilă puțin, cu relief mai accidentat, alte județe și-au păstrat pe <<Anghel Saligny>> o sumă consistentă pe drumuri județene. Sper că cei de la CJ au făcut-o, ar fi o mare eroare să nu fi făcut acest lucru. Tot timpul, infrastructura e cea care-ți aduce plusul. Îmi scriu și mulți cărășeni despre drumuri, eu nu știu care sunt prioritățile CJ, dar mă mai duc și eu unde am copilărit, la Prigor, și văd o infrastructură, din păcate, rămasă foarte mult în urmă”, a spus ministrul Transporturilor la Caransebeș.

Președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, în subordinea căruia se află DJ-urile, a precizat că îl înțelege pe Grindeanu că nu cunoaște planurile județului pentru drumuri, deoarece are multe pe cap în domeniul transporturilor. În același timp, Dunca îl lămurește pe Grindeanu: „Dacă alte CJ-uri s-au gândit și la drumuri, noi ne-am gândit NUMAI la drumuri atunci când ne-am făcut socotelile pe ce vom aloca fondurile Programului Național <<Anghel Saligny>> ce vor veni la județ. Dacă dl Grindeanu nu cunoaște planurile noastre, e scuzabil. Are multe pe cap”. Seful CJ a mai adăugat că drumuri județene sunt depuse și pe alte surse de finanțare.

JCS-R.M.