Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În vreme ce Poliţia duce campanii împotriva mobilelor la volan, şofatul sub influenţa drogurilor şi alcoolului a crescut exploziv. Anul acesta, în judeţ, în cazul alcoolului, cifrele au crescut cu 27%, însă la droguri – s-au înmulţit de 11 ori!

Oamenii legii ne spun că săptămâna aceasta derulează acţiunea TISPOL (Reţeaua Europeană de Poliţie Rutieră) „Alcool şi droguri“. În acest context, poliţiştii rutieri din toată ţara – simultan cu celelalte state UE – derulează acţiuni pe linie de alcool şi substanţe psihoactive. Însă nu este vorba despre ceva de rutină, mai ales dacă luăm în calcul evoluţia îngrijorătoare a cifrelor, chiar şi la noi în judeţ.

„La nivelul județului Caraș-Severin, polițiștii cărășeni au constatat pe parcursul primelor 11 luni ale anului 2019: 33 de infracțiuni de conducerea a unui vehicul pe drumurile publice sub influența unor substanțe psihoactive, comparativ cu anul 2018, cand au fost constatate 3 astfel de infracțiuni. De asemenea, a crescut și numărul infracțiunilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului, 235 în primele 11 luni anului în curs, față de 184 în primele 11 luni ale anului trecut“, ne informează IPJ CS.

Nu mai departe de săptămâna trecută, pe podul de la Nera s-a produs un accident în urma căruia un tânăr și-a pierdut viața, șoferul mașinii fiind, după spusele polițiștilor cărășeni, sub infuența unor substanțe psihoactive!

A.M.