Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Deputatul Dumitru Rujan susține acordarea anuală a șase tichete valorice pentru terapie bazată pe sport. În acest sens, alături de Mara Calista, a inițiat un proiect de lege susținut de alți 14 colegi liberali, printre care și Jaro Marșalic!

Concret, se vrea completarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Principalele modificări ale legii amintite vizează, pe lângă acordarea tichetelor, stabilirea valorii acestora și actualizarea anuală prin hotărâre de guvern, plata tichetelor prin casa de asigurări de sănătate care aparţine asiguratul și acordarea tichetelor la recomandarea medicului de familie ori a medicului specialist, pe baza programului individual de recuperare fizică sau psihică.

„Statul este dator să ofere tot suportul necesar persoanelor vulnerabile. Prin această propunere legislativă ne dorim să venim cu o nouă măsură de suport pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie să ducă o viaţă mai bună. Am încredere că această lege va fi votată şi adoptată, în cel mai scurt timp, de colegii mei parlamentari, pentru a putea intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2023”, a declarat liberalul Dumitru Rujan.

JCS-Ionel Ivașcu