Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Ne aflăm la finalul unei campanii electorale din care cu toții avem ceva de învățat. Și nu mă refer la atacurile de campanie pentru care trebuie sa fim pregătiți, ci la toate celelalte detalii care o fac unică!

Mulți dintre cei implicați de mult în politică cred că nu mai au nimic de învățat și tratează această campanie ca pe oricare alta. Pot, însă, să vă spun că nu a fost așa. Această campanie a fost atipică și am avut multe lucruri noi de învățat.

Am învățat că este important, mai mult ca oricând, să îți stabilești obiective dincolo de persoana ta, să fii convins că ele sunt corecte și nimic să nu te facă să te abați de la atingerea lor.

În această campanie mi-a fost clar că va fi o confruntare între stânga și dreapta și, din acest motiv, am făcut tot ce mi-a stat în putință ca la nivelul județului nostru să avem o alianță a stângii. Sunt convins că alegătorii de stânga sunt de acord cu mine. Cum sunt convins că aceasta este varianta câștigătoare.

Am mai învățat că o istorie comună, întinsă pe mai mult de 16 ani, naște prietenii trainice, dincolo de politică. Am văzut în schimb și orgolii fără sens. Acestea au doar logică personală, dar pentru oamenii cărora le ceri încrederea sunt de neînțeles și neacceptat. Este cazul a ceea ce se întâmplă acum la Caransebeș.

Alegătorilor PSD de acolo li se cere, în urma unui concurs nefericit de împrejurări, să voteze pentru funcția de primar un membru PNL. Acesta candidează acum independent pentru că i-a fost rușine să se înscrie în PSD. Singura sa realizare în patru ani este că s-a contrat cu Marcel Vela. Îmi este foarte greu să înțeleg de ce PSD a făcut această alegere.
În această situație, cred că alegătorii PSD din Caransebeș, așa cum îi știu, vor avea intuiția și înțelepciunea de a înțelege deplin această farsă și vor acționa în consecință.

Și, nu în ultimul rând, am învățat, încă o dată, că în alegerile locale este foarte important, mai ales când candidezi pentru un nou mandat, să poți să te recomanzi cu proiecte duse la bun sfârșit, pe care comunitatea le apreciază ca fiind benefice. Nimic semnificativ nu poate fi contrapus la așa ceva. Din acest motiv, susțin oamenii care fie au făcut treabă până acum în funcțiile pe care le-au deținut, fie pe cei care știu că pot și vor face. Nu este greu să îi identifici. Au un soi de energie care nu poate fi simulată.

Logica alegătorilor de dreapta am înțeles-o doar câteodată, dar pe cea a alegătorilor PSD și Pro România cred că o înțeleg. Pentru că sunt oameni cu care am stat de vorbă în ultimii 20 ani mai mult decât cu propria familie. Nu pot să le spun decât că interesele lor vor fi reprezentate doar de candidații de stânga. Pentru ceilalți sunt prea săraci, prea suferinzi, prea cu probleme, prea nefrecventabili.

Acestea fiind spuse, ne revedem după 27 septembrie.

Al dumneavoastră,

Ion Mocioalcă

Comandat de Partidul Social Democrat. Executat de NV WOTAN MEDIA. Cod mandatar financiar 21200019

2 Comments

 1. DOAMNE ! CUM NU SE CRAPA PAMANTUL SUB TINE SI SA TE INGHITA INSTANTANEU ? CUM TE MAI RABDA, TOLEREAZA SUPORTA ? Esti groparul acestui judet si vrei sa il parjolesti DEFINITIV? TOT TU ? Nu mai scapam de tine in veci ? DOAMNE FERESTE-NE !

 2. Dragi caraseni… odata la 4 ani, e dragi caraseni. In rest: prostilor, va fur cum si unde va prind si am ocazia.
  Psd aldtericeanu proponta udmr = grup infractional organizat

  Pnl = pungasi si jmecheri, dar urcati in rang cu fostii pdlisti si fostii psdisti

  Usr plus inca nu au confirmat regula veche deja de 31 ani.

  In caras Popa si cu Dunca – ideali

  Asta este parerea mea!

Adaugă comentariu