ADVERTORIAL. Ani de zile, actualul primar a folosit funcţia pe care o are şi banii bocşenilor pentru interese personale!
Cismăneanţu şi banul public al Bocşei:
– Din bugetul local se alocă foarte mulţi bani pentru Fundaţia Triumful Inimii al cărei membru (fondator) încă este, potrivit declaraţiei de interese de pe site-ul primăriei. La ultima rectificare bugetară a alocat cu 50.000 lei mai mult decât la şcoli.
– Nu se îngrijeşte de colectarea banului public la bugetul local, iar în situaţia din 24 august 2020 figurează 1.725 de datornici persoane fizice, cu o suma de 7.725.837 de lei, printre care se află şi două persoane cu acelaşi nume ca al primarului, ce au datorii de 5.900, respectiv 5.400 de lei.
– În HCL există un articol privind stabilirea taxelor şi impozitelor scuteşte Fundaţia Triumful Inimii de plata taxelor şi impozitelor anuale (hotărâri votate de coaliţia PMP-PSD).
– Hotărârile privind scutirea de penalităţi şi majorări a datornicilor iniţiate de primarul Cismaneanţu au avut drept efect neplata către bugetul local de către Fundaţia Triumful Inimii a sumei de 330.000 lei (peste 70.000 euro) fiind cel mai important beneficiar al acestei hotărâri, votată de aceeaşi coaliţie PMP-PSD, care conduce Bocşa din 2016 până în prezent.
– În decursul celor 8 ani de mandat, primarul Cismăneanţu, a dat ordine contrare legii, atacate în instanţă, prin care bugetul local a fost prejudiciat cu peste 600.000 de lei.
Administrarea domeniului public şi privat al oraşului:
– Primarul Cismăneanţu declară public că nu se pot crea locuri de muncă în oraş deoarece nu are imobile, terenuri pe care să le ofere investitorilor, fiindcă predecesorul său, Pascu Mirel, a vândut toate terenurile. Însă cumpărătorul a 10 ha de teren din zona industrială a Bocşei a fost non-investitorul Cismaneanţu Eugen pentru Fundaţia Triumful Inimii, care nu are obiect de activitate promovarea industriei. Totul s-a întâmplat acum 15 ani, terenurile au fost cumpărate în scop de SPECULĂ.
-Primarul Cismăneanţu a refuzat cu înverşunare construirea unui pod peste Bârzava şi a unui drum care să lege cariera de piatră şi drumul naţional 58B, executate pe cheltuiala unui investitor străin, care dorea apoi să le doneze domeniului public al oraşului Bocşa. Construirea celor două obiective ar fi condus la protejarea caselor de pe străzile Izvor, T. Botlik şi Mures, grav afectate de traficul greu din zonă.
Alte greşeli care trag Bocşa în jos:
-Primarul Cismăneanţu a cumpărat, în anul 2016, două autobuze noi, din banii de la bugetul local, care au funcţionat 3 ani cu sincope, iar acum stau prăfuite în parcarea SPGC. În acest moment transportul local în oraş este asigurat de un autobuz cumpărat second-hand în decembrie 2019.
-Primarul Cismăneanţu este foarte preocupat în această perioadă de campania de asfaltare doar a carosabilului unor străzi, lăsând neexecutate lucrările pentru trotuare, rigole şi spaţii verzi, lucrări care se execută din banii veniţi de la Guvernul României.
-Primarul Cismăneantu refuză transparenţa, neachiziţionând un sistem audio/video pentru şedinţele consiliului local, cu toate că este cuprins pe listele de investiţii aprobate din 2016.
-Primarul Cismăneanţu promite, începând din 2012, reabilitarea Policlinicii din oraş şi degeaba.
Ar mai fi multe de spus, dar un lucru este sigur: În loc să fie mândria locuitorilor săi, Bocșa a ajuns o ruină, un loc de unde tinerii pleacă pentru o viață mai bună.
Sperăm ca cetăţenilor oraşului Bocşa să le ajungă nerealizările acestui primar cu două mandate şi să se prezinte masiv la vot, să voteze fără rezerve pe candidatul Emanuel Danilă (Manu) şi echipa de consilieri locali şi de asemenea pe Romeo Dunca şi echipa sa de consilieri judeţeni.
Comandat de Partidul Naţional Liberal. Executat de NV WOTAN Media. Cod mandatar financiar: 21200012