Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Președintele filialei cărășene a Blocului Național Sindical, Nicolae Drăgan, s-a declarat mulțumit, după mai mulți ani de solicitări.

Deși a solicitat prezența premierului și a unor miniștri, în repetate rânduri, atât prin intermediul Instituției Prefectului cât și în mod direct, în cadrul unor videoconferințe la Guvern, Nicolae Drăgan s-a considerat nebăgat în seamă.

„Nu doream vizita conducerii de la București pentru interacțiune socială. Trebuia ca factorii de decizie – premierul și vreo doi miniștri – să vină aici pentru a le putea prezenta proiectele în așa fel încât să observe la fața locului că acestea sunt cele optime. Pe lângă discuțiile despre UCMR și Arsenal pe care le-am avut cu premierul Grindeanu și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, am avut onoarea de a-i prezenta vicepremierului Sevil Shaiddeh două proiecte care ar aduce plus valoare și mai multe locuri de muncă pentru Reșița și județ. Am primit feedback pozitiv din partea vicepremierului și asta înseamnă că, prin bunăvoință la nivel local, șansele noastre cresc“, ne-a declarat liderul sindical.

Primul dintre proiectele prezentate este „Reșița – capitala aurului verde“ – ce presupune dezvoltarea unei societăți de tip social ce ar funcționa pe mai multe sectoare de activitate – mobilier, bricheți, uși și ferestre din lemn stratificat etc.

„Vorbim de o societate cu capital de stat, local, în condițiile în care Direcția Silvică oferă materia primă și Consiliul Local Reșița are parcul industrial. Asta înseamnă costuri mici, recalificarea șomerilor din cele două mari uzine, prețuri mici pentru societatea de consum și circa 500-1000 de locuri de muncă. Cel de-al doilea proiect își propune să ofere energie regenerabilă comunelor cărășene. Mai exact, am propus dotarea acestora cu 68 de utilaje pentru fabricarea peleților cu cost redus și bazat și pe finanțare europeană. Pentru că am prevăzut încălzirea clădirilor de școli, primării, case de cultură, unități medicale și altele cu peleți, proiectul poate fi declarat pilot la nivel național. Vicepremierul a fost de acord. Mai rămâne să primim girul factorilor locali“ a adăugat Nicolae Drăgan.