Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Un bărbat din Cornereva, în vârstă de 43 de ani, a ajuns pe masa de operație la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, în urma unui accident în gospodărie!

Bărbatul a fost adus la spital după ce și-a secționat degetul arătător de la mâna dreaptă cu un flex. A intrat pe mâinile de aur ale chirurgului Singh Bhupinder, care, după ore bune de operație, i-a salvat degetul.

„S-a prezentat la Urgențe un pacient care s-a tăiat la treburile casei cu un flex la degetul F2 de la mâna dreaptă. Degetul a fost secționat aproape în totalitate, ținându-se doar într-un fragment de piele. L-am operat de urgență, i-am refăcut vascularizația degetului, a tendonului și am aplicat o tijă pentru a i se suda osul. După 48 de ore de la operație pacientul a avut puls capilar și degetul se va reface în totalitate”, a declarat, pentru Caon, chirurgul Singh Bhupinder. Potrivit acestuia, pacientul va urma un program de recuperare, iar în aproximativ 6 săptămâni degetul va fi vindecat complet.

Nu e prima oară când dr. Bhupinder „Happy” Singh reușește o operație de excepție. De-a lungul anilor, la Caransebeș, Singh, specialist în chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, a salvat pacienți care se răniseră la ochi, suferiseră amputații la nivelul membrelor superioare sau care au venit la spital cu tumori gigant la față.

JCS-R.M.