Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Cei doi conducători auto din Harghita transportau materiale fără documente de proveniență. Unul transporta mai mult decât în acte, celălalt altceva decât în poze!

Cele două camioane cu cherestea au fost verificate de polițiști pe DN 68, în municipiul Caransebeș, unde au fost oprite în trafic miercuri, la ora 10.44. Potrivit Poliției județului, cele „două ansambluri de vehicule înmatriculate în județul Harghita transportau cherestea tivită și erau conduse de doi bărbați de 32 și 43 de ani, din același județ. La controlul efectuat cu sprijinul inginerilor silvici s-a stabilit că în avizul de însoțire a materialului lemnos emis pentru unul dintre ansamblurile de vehicule era înscris un volum mai mic față cantitatea transportată, diferența de 5,6 metri cubi de cherestea tivită care nu figura în documentul de însoțire fiind ridicată în vederea confiscării. De asemenea, din fotografiile încărcate în aplicația SUMAL 2.0 pentru cel de-al doilea ansamblu de vehicule nu se putea distinge toată încărcătura, între datele înscrise în avizul de însoțire emis pentru acesta și măsurătorile efectuate la fața locului existând neconcordanțe. Totodată, s-a constatat că transportatorii nu ar fi deținut documente de proveniență pentru unul dintre paleții de cherestea tivită, iar un alt palet figura în documente cu alte caracteristici decât cele stabilite faptic.“

Nu mai puțin de 10 metri cubi de cherestea, valorând undeva la 9.000 de lei, au fost ridicați în vederea confiscării, din cele două ansambluri de vehicule. Materialul lemnos a fost lăsat în custodia reprezentanților silvici, fiind aplicate totodată 4 sancțiuni contravenționale însumând 5.000 de lei.

JCS-A.M.