Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Consilierii judeţeni au aprobat proiectele de hotărâre într-o şedinţă extraordinară, la finalul săptămânii trecute.

Principalul punct de pe ordinea de zi, cel care a şi determinat organizarea şedinţei extraordinare a CJ, a fost rectificarea pozitivă a bugetului cu 2,7 milioane de lei. Două milioane sunt pentru patru centre de asistenţă socială.

„Este vorba de centrul de la Sacu, cel pentru persoane fără adăpost de la Caransebeş, şi două din Reşiţa, Sfânta Maria şi Centrul pentru Persoane Vârstnice. Banii fac parte din finanţarea pe care am câştigat-o la Ministerul Muncii pentru toate centrele de asistenţă socială din Caraş-Severin, mai exact 10 milioane de lei. Azi, doar 2 milioane sosesc de la Bucureşti”, a precizat Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

700.000 de lei sunt pentru plata asistenţilor care îi asistă pe copiii cu handicap din judeţ. Alţi 50.000 de lei reprezintă sume ce revin CJ şi care vor fi, din nou, folosite pentru reţeaua care pune la dispoziţie persoanelor nevoiaşe din judeţ ajutoarele care vin de la UE. „Am operat în această sedinţă şi o serie de modificări legate de administrarea aeroportului din Caransebeş. Suntem în faza ca, pe această infrastructură aeroportuară existentă a CJ, să organizăm un centru SMURD ce va deservi judeţul, cu elicoptere şi toate dotările necesare”, a mai adăugat Frunzăverde.

Flavius Rotariu