Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Centrul Speranța se va închide, făcând loc unei case de tip familial și unui centru de zi pentru integrarea copilului în familie, pe bani europeni!

O veste bună pentru tinerii din sistemul public de protecție din județ vine de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Au fost semnate 19 noi contracte de finanțare, în valoare totală de 63,09 milioane de lei, cu finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020, coordonat de MDLPA, printre care se regăsește și unul pentru județul nostru. O sumă de 4,49 milioane de lei a fost alocată Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, pentru înființarea unei case de tip familial și a unui centru de zi pentru pregătirea și sprijinirea integrării sau reintegrării copilului în familie.

„Colegii de la Direcția de Asistență Socială (DGASPC Caraș-Severin) au semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării pentru proiectul «Închiderea serviciului social cu cazare centrul de plasament din cadrul Centrului Speranța Reșița», precizează Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin. Prin acest proiect se derulează investițiile necesare pentru înființarea Casei de tip familial «Iasmina», cu 12 locuri, și a Centrului de zi pentru pregătirea și sprijinirea integrării sau reintegrării copilului în familie «Temerarii» Reșița, cu 25 de locuri. Finanțarea este asigurată prin POR și are o valoare de 4.563.941,39 lei, din care nerambursabil 3.634.482,61 lei. Acest proiect atinge obiectivele privind închiderea centrelor de plasament de tip clasic și înființarea de unități specializate, dedicate nevoilor actuale ale copiilor și tinerilor ocrotiți din sistemul de protecție al statului“.

JCS-A.M.