Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Două incendii s-au produs aseară, la doar cinci minute unul de altul, unul în Caransebeş, celălalt în Anina.

Potrivit salvatorilor cărăşeni, marţi seară, în jurul orei 21.45, prin apel la 112 a fost anunţată izbucnirea unui incendiu la un apartament de pe strada Ştefan Velovan din Caransebeş. Au intervenit de urgenţă două echipaje de stingere şi unul SMURD, din cadrul Detașamentului de Pompieri din municipiu. „Incendiul emana mult fum, care a pătruns şi în casa scării, astfel că s-a impus evacuarea unui număr de şapte persoane de la nivelul superior. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Proprietara apartamentului nu era acasă la momentul izbucnirii incendiului, ajungând la domiciliu în timpul intervenţiei de stingere. Aceasta a suferit un atac de panică şi a fost preluată de echipajul SMURD şi transportată la spital. A ars mobilierul din camera în care s-a produs incendiul, iar restul apartamentului şi casa scării au fost afectate puternic de fum. Din apartament a fost salvat un câine de talie mică, iar acesta nu părea să fie rănit“, ne-au transmis salvatorii cărăşeni. Primele cercetări au stabilit ca incendiul a fost cel mai probabil cauzat de un scurtcircuit electric.

La nici cinci minute de la momentul anunţării primului incendiu, a fost anunţat altul, la un apartament din Anina, tot prin 112. „Pentru stingerea acestuia au acţionat un echipaj din cadrul Secţiei de Pompieri Oraviţa şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Anina. Din fericire, nici în acest caz nu a fost nimeni rănit, dar au fost evacuate 30 de persoane de la nivelurile superioare. A ars mobilierul din cameră, o uşă şi un toc de geam, iar la apartamentul de la nivelul superior a fost afectat un geam. Acest incendiu pare să fi izbucnit din cauza unui sistem de încălzire improvizat. O tânără de aproximativ 17 ani a suferit un atac de panică şi i s-a acordat primul ajutor de către un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, prezent la faţa locului“, ne-au mai spus salvatorii cărăşeni.

A.M.

Adaugă comentariu