Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Poliţiştii de investigarea fraudelor au verificat societăţile din Băile Herculane.

Lucrătorii de la investigarea fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin au aplicat şase sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la suma de 23.000 de lei, societăţilor comerciale la care au fost găsite nereguli. În cursul zilei de miercuri, 18 iulie, au fost verificate 14 societăţi comerciale ce desfăşoară activităţi de turism, respectiv oferă cazare şi masă în staţiunea Băile Herculane. Împreună cu poliţiştii au fost şi reprezentanţi ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorului care au verificat termenele de valabilitate a alimentelor servite turiştilor, condiţiile de preparare a acestora, dar şi dacă unităţile de cazare au afişate documentele prevăzute de lege.

Sancţiunile contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor Hotărârii nr. 237 din 2001 pentru aprobarea Normelor cu privire la accesul, evidenţa şi protecţia turiştilor în structurile de primire turistice şi Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite“, a precizat ag. pr. Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Caraş-Severin.

Pe lângă sancţiunile contravenţionale, poliţiştii au întocmit acte premergătoare în două dosare penale pentru neregulile constatate, respectiv evaziune fiscală şi vânzare cu lipsă la cântar sau măsurătoare. „Chiar dacă au fost sancţiuni aplicate, au fost cazuri în care evidenţa turiştilor este ţinută exemplar cu respectarea normelor legale, chiar în unităţi cu un număr considerabil de locuri de cazare (8-900), iar pregătirea alimentelor şi calitatea acestora este pe măsura aşteptările turiştilor“, a mai amintit Cărbunaru.

Flavius Rotariu