Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Apelul făcut de directorul medical interimar, dr. Loredana Liuba, către oamenii de afaceri din municipiu nu a rămas fără ecou. Două firme au donat echipamente medicale de ultimă generație, cei doi oameni de afaceri, tată și fiu, nefiind la prima acțiune de acest gen în folosul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș (SMUC)!

Este vorba de pulsoximetre, tensiometre și termometre, dar și de materiale auxiliare, în valoare de aproape două mii de euro, fără de care activitatea în ambulatoriul spitalului nu se poate desfășura.

„La primele apeluri pe care directorul medical le-a făcut către oamenii de afaceri din zonă au răspuns favorabil doua firme din Caransebeș: Flerom și Service Suport. Poate nu întâmplător, administratorii celor două firme sunt tată și fiu, inginerii Nicolae și Mihai Preda. Poate că grija pentru comunitate, pentru semenii noștri aflați în dificultate se învață și din familie. Cele două societăți au cumpărat, în această lună, aparatura medicală necesară îngrijirii bolnavilor de Covid, cât și materiale auxiliare fără de care nu se poate funcționa în ambulatoriul spitalului. Mai trebuie spus că cei doi oameni de afaceri au deja mai multe acțiuni de sponsorizare a spitalului, realizate în anii precedenți. Ei au achiziționat aparatură medicală, au reparat saloane și grupuri sanitare din diferite secții și au donat materiale și consumabile necesare funcționării acestora. Sperăm că exemplul celor doi Preda va fi urmat de acțiuni ale altor firme care pot ajuta spitalul pe măsura puterii financiare a fiecăruia. Comitetul Director format din jr. Adrian Dumbravă – manager interimar, dr. Loredana Liuba – director medical interimar, ec. Marius Cazacu – director financiar-contabil interimar), și nu numai, apreciem implicarea și dăruirea celor doi oameni de afaceri cu suflet mare și le suntem profund recunoscători pentru promptitudinea cu care dumnealor au răspuns nevoilor noastre”, se precizează într-un comunicat de presă al Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș.

Șefii SMUC mai spun că este de interes zonal ca spitalul din Caransebeș, cu conturile blocate de mai multă vreme, să nu se închidă, pentru că aici se tratează nu doar locuitorii municipiului de pe Timiș și Sebeș, dar si o foarte mare parte a populației din zonele limitrofe.

JCS-R.M.