Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Albert Cinca și Eduard Baba fac parte din ambițiosul proiect „Generația Vârfurilor” al CS Alternative Timișoara, club la care cei doi sunt legitimați!

Cupa României la Escaladă pentru copii se desfășoară în 2024 în patru etape și abordează toate cele trei discipline: bouldering, dificultate și viteză. Câștigătorii se stabilesc la final prin cumularea punctajelor din cele patru etape. La Cluj s-a desfășurat zilele trecute prima dintre acestea.

„La Cupa României de la Cluj, Albert Cinca, proaspăt intrat în categoria U14 ani, unde a avut adversari concurenți mai mari și cu mai multă experiență, a reușit să se claseze pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. După 4 ani în care a concurat în categoriile U10 și U12, Albert Cinca a reușit să cucerească 31 de locuri pe podium, dintre care 20 în competiții oficiale, obținând un titlu de campion național și unul de vicecampion. Tot pe podium și tot din Caransebeș, Eduard Baba a ocupat un onorabil loc 3, la categoria de sub 10 ani.”, au transmis cei de la Alternative.

Antrenorul care se ocupă de antrenamentul acestor sportivi la Caransebeș este instructorul Ciprian Gaica, implicat voluntar din dorința de a pregăti sportivi de performanță în această disciplină olimpică.

Asociația „Club Sportiv Alternative” a fost înființată în 2002 cu scopul de a facilita practicarea de sporturi montane (mai ales alpinism și escaladă), de asemenea susținând sportul de performanță prin afilierea la Federației Române de Alpinism și Escaladă (FRAE).

JCS-R.M.