Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Bărbatul este şofer la Ocolul Silvic Văliug, iar fiica lui ar fi venit din străinătate. Acum atât barbatul, cât și soția lui sunt internaţi!

La nivel de Caraş-Severin, potrivit prefectului Cristian Gâfu, „situaţia persoanelor în izolare este următoarea: avem în acest moment testate 141 de persoane, confirmate numai zece, internate în spital două, externate cinci, adică vindecate. Persoane în carantină 137, în centrele organizate, ieşite după cele 14 zile 31, şi izolate la domiciliu 2.096, ieşite din izolare 490. Avem aproape un sfert din total ieşite din izolare“.

Sunt internaţi la Secţia Infecţioase a Spitalului Judeţean Reşiţa, în spaţiile amenajate pentru COVID, doi soţi de la Văliug, depistaţi pozitiv. Bărbatul este şofer la Ocolul Silvic Văliug şi toţi cei care au intrat în contact cu el sunt în izolare, inclusiv şeful Ocolului Silvic Văliug, Mihai Bona. Ba mai mult, Bona, deşi nu are simptome, îşi doreşte să fie testat: „Mă așteptam să ne facă teste, să ne testeze pe toți care am intrat în contact direct cu el. Nimic. Izolare și dacă vă e rău sunați la 112 sau la medicul de familie. Asta e“.

„Cei doi soţi au o stare stabilă, nici măcar nu sunt intubaţi. Ştiu că au fost zvonuri că femeia se simte rău, ba că s-a întâmplat şi ceva mai urât, dar nu este deloc aşa. Într-adevăr, la SJU Reşiţa a murit o femeie din Văliug, dar nu avea COVID, ci cancer“, ne-a spus managerul Spitalului Judeţean Reşiţa, Alina Stancovici.

JCS-N.C.

Adaugă comentariu