Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Atunci când s-a întocmit inițiat topul celor mai buni sportivi și antrenori, Direcția Județeana pentru Sport și Tineret Caraș-Severin a omis câteva rezultate. O greșeală pe care directorul Hogea și-o asumă, iar în urma discuțiilor cu directorii cluburilor, topul a fost refăcut.

Mărșăluitorul Narics Mihăilă a rămas pe primul loc, iar locul II a fost luat de alți doi atleți. Luptătorul Andrei Franț a coborât pe poziția a III-a.

„Aș vrea să spun de la bun început că este o greșeală pe care noi, ca Direcție, ne-o asumăm. Atunci când am analizat toate rezultatele, am omis câteva, care nu s-au regăsit în lista inițială, dar, discutând cu directorii de cluburi, am solicitat să ni se retransmită datele, le-am pus cap la cap și am stabilit noua ierarhie. Pe locul I rămâne atletul Narcis Mihăilă, CSM-CSU Reșița, pe locul doi apar acum atleții Mihaela Pușcașu și Ionuț Pleșu, CS Universitatea Reșița, iar pe trei coboară luptătorul Andrei Franț, care inițial ocupa poziția a doua. De ce această schimbare? Pentru că Pușcașu și Pleșu, pe lângă titlurile de campioni naționali de seniori, mai au câte o medalie de bronz, iar Andrei Franț are doar o medalie de aur la seniori. Pe locul I a rămas antrenorul de atletism Octavian Măzăran, CSM-Universitatea Reșița, pozitia a doua e ocupată de antrenorul de atletism Gheorghe Ardeleanu, CSU Reșița, iar pe trei se află acum antrenorul de lupte Adrian Dacica, de la CSM Reșița”, a precizat Cătălin Hogea, directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Caraș-Severin. În topul antrenorilor nu se mai regăsesc Florin Dință (antrenor de lupte) și Robert Bălan (antrenor de gimnastică).

În urma modificărilor ulterioare, atletul Marius Cocioran coboară pe poziția a patra, iar locul cinci e împărțit, la egalitate, de luptătorul Filip Marin, gimnastul Robert Pașca și atletul Cătălin Atănăsoaie. Pe șase se găsește atleta Lăcrămioara Căruceriu, iar poziția a șaptea e ocupată de atleții Maria Ilie, Remus Rădoi și Daria Grigoroiu. Luptătorii Vlad Caraș și Maria Rusu împart locul opt, atletul Cristian Roiban și gimnastul Robert Aioanei sunt pe nouă, iar pe ultima poziție a topului se află din nou trei sportivi: luptătorul Sabin Stegaru, boxerul Sebastian Nițu și atleta Larisa Ferenț.

Topul echipelor la sporturi individuale rămâne neschimbat, iar lista sportivilor incluși în categoria Speranță Olimpică cuprinde acum 10 nume. Este vorba despre înotătorii Denis Popescu, Bogdan Cărăvan și Erwin Schmelas, jucătorii de tenis de câmp Dragoș Mone și Daniela Bereanu, practicantele de gimnastică ritmică Sofia Perneu, Daliana Făgăraș și Larisa Trebuian, gimnastul Alexandru Puiu și luptătorul Florin Gafton.

JCS-Ștefan Moraru