Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Festivalul de Jazz de la Gărâna a prilejuit o conferință de presă susținută de structurile implicate în asigurarea ordinii publice – Poliție, pompieri, jandarmi, dar și antidrog –, la sediul Poliției județului!

Comisarul șef de poliție Dinu Nicorici, șeful de Cabinet al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, a deschis prezentarea măsurilor ce vor fi luate pentru asigurarea ordinii publice și a siguranței cetățenilor pe durata festivalului Gărâna Jazz Festival 2022 (7-10 iulie): „Colegii noștri, polițiști, jandarmi, pompieri militari, specialiști antidrog sunt împreună, la Gărâna, în dispozitiv și se asigură că totul decurge fără evenimente negative în ceea ce privește ordinea și siguranța publică. Pentru ca toți participanții să se bucure de spectacolele organizate cu ocazia festivalului, aproximativ 25 de polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, siguranță școlară, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, împreună cu câini specializați în detectarea substanțelor psihoactive, sunt prezenți, zilnic, în zona de desfășurare a manifestărilor prilejuite de festival. Pe toată durata festivalului, echipele de intervenție sunt pregătite și acționează pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică, fluidizarea traficului rutier și prevenirea evenimentelor în trafic, precum pentru a interveni prompt în cazul producerii oricăror fapte de natură penală sau contravențională“. Și, nu uitați, evitați conflictele! Zilnic, în medie, 25 de jandarmi cărășeni se vor alătura acțiunilor.

Sergentul major Iuliana Rusan, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic“ al județului Caraș-Severin, a precizat că, la Gărâna, sunt prezenți și pompieri militari, și pompieri voluntari, punând accentul pe atenția deosebită ce trebuie acordată copiilor, care nu trebuie lăsați nesupravegheați, recomandând totodată sesizarea echipajelor de intervenție în cazul în care există persoane aflate în dificultate sau potențiale situații de urgență.

Comisarul șef de poliție Aurelian Vieru, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș-Severin, a pus accentul pe informarea cetățenilor vizavi de efectele negative ale consumului de tutun, alcool și droguri, recomandând evitarea drogurilor, inclusiv a alcoolului în exces: „Așa că mesajul nostru pentru cei prezenți la festival este acela că te poți distra și fără să consumi droguri! Distrează-te la festival, dar ai grijă de tine, noi suntem aici să te ajutăm să ajungi în siguranță acasă“.

JCS-Antoniu Mocanu