Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Pentru că simt că le fuge pământul de sub picioare şi au început să apară dovezi ale şmecheriilor lui Romeo Dunca la Spitalul Judeţean, PeNeLiştii au apelat la tactica deja tradiţională a plângerilor penale prin care, în fapt, încearcă să inducă în eroare organele judiciare.

În nebunia care i-a cuprins, liberalii acuză PSD, nici mai mult, nici mai puţin, că a otrăvit vacile unui om. Evident că, în acest sens, nu a fost prezentată nicio dovadă şi, mai mult decât atât, această minciună a fost colportată în presă şi mediul online fără a fi verificată.

Având în vedere sumele colosale de bani pe care PNL le cheltuieşte pentru propaganda electorală, dacă ar fi existat dovezi pentru afirmaţiile liberalilor, cu siguranţă acestea ar fi fost prezentate public.

De altfel, lucrurile stau chiar invers şi sunt dovedite de înregistrarea în care primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa, afirma că PNL vrea să treacă peste simpatizanţii social-democraţi cu tancurile, îndemnându-i pe liberali să recurgă la acte de violenţă. Şi fac asta într-un moment în care candidatul lor la primăria Berzovia a fost deconspirat ca fiind simpatizant nazist. În loc să-l dea afară din partid, aşa cum ar fi normal, liberalii, în frunte cu scandalagiul Dunca, încearcă să genereze un circ mediatic pentru a acoperi povestea.

Pe întreg parcursul campaniei electorale, PSD şi candidaţii săi au încercat să prezinte programele de guvernare locală şi să arate că există o strategie de dezvoltare a judeţului. În contrapartidă, liberalii au recurse la un discurs de o violenţă verbală fără precedent pentru un partid care se pretinde a fi pro-european şi pro-democratic. Acest lucru este evident inclusiv din mediatizarea la nivel central a evenimentelor din Caraş – Severin, acolo unde liderii PNL sunt descrişi ca extremişti. Din această perspectivă, PNL a jucat rolul AUR la nivelul judeţului Caraş – Severin.

Pe 9 iunie, cărăşenii au şansa de a încheia epoca scandalului şi de a alege un mod constructiv de a face administraţie la nivel local, pe bază de strategii şi proiecte, nu de injurii.

Comandat de Partidul Social Democrat Caraş-Severin. Executat de NV WOTAN MEDIA. Cod mandatar financiar 21240002