Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pentru apropiatele examene, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin au fost invitaţi la Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru a participa la o videoconferinţă comună cu directorii unităţilor şcolare din judeţ!

Videoconferinţa a fost condusă de inspectorul şcolar general Carina Pristavu, în calitate de gazdă. La discuţii au participat doctorul Romeo Dumitrescu, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin şi dr. Sorina Tobă, medic delegat la nivelul instituției, reprezentanții DSP explicând în ce constă conduita preventivă în legătură cu apropiatele examene școlare în ce privește protecția împotriva infectării cu Sars-Cov 2.

Este vorba de modul corect de purtare a măștii, de culoarele și circuitele speciale necesare, de modul de dezinfecție, de păstrarea distanței de siguranță și de numărul de elevi care pot participa în același timp la examene. Sunt măsuri inclusiv legate de însoțirea elevilor până la sălile de examinare, de îmbrăcămintea acestora, de modul în care ar trebui purtat părul lung, la fete, și de dezinfectarea îmbrăcămintei, ulterior, acasă, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei din partea DSP CS.

De asemenea, şeful Sănătăţii Publice din judeţ, dr. Romeo Dumitrescu, a oferit explicații ample inclusiv despre ce înseamnă noul coronavirus, cum acționează și cum se propagă acesta, precum și cum ne putem feri de infectare.

JCS-A.G.