Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Cele două entităţi se acuză reciproc de publicarea de informaţii false în privinţa unei decizii date de instanţa supremă cu privire la amenajamentul silvic de la Băile Herculane!

Direcția Silvică Caraș – Severin a anunțat marți, 2 februarie, că a câștigat definitiv la Înalta Curte de Casație și Justiție procesul în care organizația Agent Green a cerut suspendarea aplicării amenajamentului silvic aprobat al Ocolului Silvic Băile Herculane. După apariţia articolului pe CAON, Agent Green şi-a spus punctul de vedere, precizând că „sentința nu este una definitivă, termenul pentru recurs fiind 25 martie 2021. Un caz destul de grav care necesită intervenția personală a premierului și Guvernul României“.

Romsilva consideră că acel punct de vedere reprezintă „o serie de informații false la adresa administratorului pădurilor. Vă prezentăm extrase din decizia 3260 a Înaltei Curți de Casație și Justiție care demonstrează fără niciun dubiu faptul că Direcția Silvică Caraș – Severin a câștigat procesul cu Agent Green și că această organizație lansează din nou informații false. Precizăm că acest proces câștigat nu este o excepție, juriștii Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva obținând mai multe decizii favorabile, unele definitive și altele cu recurs, în numeroasele procese intentate de organizația de <<mediu>> Agent Green. Asigurăm publicul că Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va apăra ca întotdeauna, prin juriștii săi, interesele instituției și ale statului, inclusiv atunci când organizații de <<mediu>> lansează informații false care aduc prejudicii de imagine“.

Extrasele din decizia instanței pot fi consultate pe pagina de Facebook a Romsilva.

JCS-L.A.