Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – A spus-o chiar șeful județului, vizavi de felul în care s-a tot răsturnat situația conducerii Spitalului Județean de Urgență Reșița!

Povestea schimbării și reschimbării conducerii SJUR nu e nouă, iar problema datoriilor istorice care se tot rostogolesc de-a lungul anilor este departe de a fi rezolvată. Întrebat despre cine are de câștigat sau de pierdut din scandalul cu Alina Stancovici, președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, a răspuns: „Are de câștigat Alina Stancovici și echipa care o susține. Și de pierdut județul, pacienții și bugetul spitalului, bugetul Consiliului Județean. Și câștigă, a câștigat echipa doamnei Alina Stancovici, a câștigat directorul de îngrijiri, dna Tulbure, a câștigat directorul economic care poate în continuare să semneze hârtii și să angajeze spitalul în cheltuieli fără acoperire, așa cum a făcut-o. Poate să câștige, a câștigat persoana care este împuternicită de către doamna Alina Stancovici să pună viza de control financiar preventiv fără a respecta niște obligații elementare, adică să vadă dacă în buget are sumele pe care le antamează“.

Șeful județului a vorbit și de câteva dintre reușitele de sub scurta conducere a directorului Cosmin Librimir, amintind: „Farmaciștii nu mai câștigă, pentru că între timp am reușit, în acele două luni scurte, în care a fost domnul Librimir, am reușit și am desfășurat concursul și am adus farmaciști noi, ceea ce n-au reușit cei dinainte. Au avut 3 sau 4 concursuri ratate și, deși au fost doritori, așa s-a întâmplat: în ultima zi cineva din comisie s-a retras, în așa fel încât să rămână tot aceeași poveste și să rămână o farmacistă care să facă regulile acolo“.

JCS-A.M.