Din nou comunicarea la nivel național nu se sincronizează cu cea locală - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Asta pentru că cifrele precizate de Grupul de Comunicare Strategică sunt altele decât cele comunicate de Direcția cărășeană de Sănătate Publică!

Potrivit datelor primite de la Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin, astăzi, în afară de numărul persoanelor confirmate cu COVID-19 care se află, în acest moment, internate, nu se mai face nici o altă specificație clară. Adică, avem doar 16 persoane internate în cele două spitale mari din județ, respectiv la Caransebeș și la Reșița, și cu asta basta. În același timp, Grupul de Comunicare Strategică informează în situația publicată la nivel național că județul Caraș-Severin are, în această duminică de 5 aprilie 2020, 21 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus. Nu se mai face nici o altă precizare, trebuie ca populația să se mulțumească și cu aceste cifre. De ce i-ar interesa pe oameni numărul vindecaților sau al externaților sau, cum comentau unii cititori, de unde provin persoanele confirmate, din ce localități și dacă sunt din rândul celor izolați sau carantinați, dacă s-au mai făcut teste ș.a.m.d.? Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin explică faptul că cifrele din teritoriu au fost comunicate corect către GCS, adică 16 internați. Până la 21, cât apare în situația prezentată la nivel național, fiecare poate să scadă ce și cât vrea, nici vorbă să adauge până la 24 cât au fost, de fapt, ieri, adică 17 confirmați de DSP CS plus alte șapte cazuri noi. Deci, astăzi nu avem cazuri noi, nu avem decedați, nu avem vindecați, nu avem externați.

Până se sincronizează autoritățile locale cu cele naționale, de la DSP CS am mai aflat că 1128 persoane se află în autoizolare, în timp ce alte 2500 de persoane sunt ieșite din acest protocol, iar 342 de persoane sunt în carantină instituționalizată și alte 62 au ieșit din carantină.

JCS-Alexandra Gorghiu