Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Măsura a fost luată aseară de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, în urma confirmării a trei cazuri de infectare cu SARS CoV-2, în rândul elevilor din clasa respectivă, cursurile fizice ale acesteia urmând să fie suspendate până la 1 octombrie!

O măsură similară a fost luată și pentru o clasă a Liceului Teoretic „Tata Oancea“ din Bocşa, și acolo fiind confirmat un elev infectat cu SARS CoV-2. În aceste condiții, s-a aprobat trecerea la scenariul 2 (galben) de desfăşurare a activităţilor didactice pentru mai multe unităţi de învăţământ din judeţ, ceea ce înseamnă că prioritate să meargă la şcoală vor avea preşcolarii, elevii din clasele 0-4 şi elevii din anii terminali, iar celelalte clase vor face ore online, însă vor merge şi la şcoală, prin rotaţie.

„Este necesară o mai mare responsabilizare a părinţilor şi elevilor, deoarece s-a constatat că situaţia cea mai periculoasă este în rândul elevilor de liceu, care chiar dacă respectă regulile de distanţare fizică şi normele igienico-sanitare în cadrul şcolii, le ignoră cu desăvârşire în momentul în care părăsesc unitatea de învăţământ”, a precizat prefectul Cristian Gâfu.

Acesta a atras încă o data atenția că situaţia generată de pandemie a devenit foarte periculoasă, boala având evoluţii din cele mai neaşteptate şi lovind necruţător, fără să mai ţină cont de vârstă sau de condiţia fizico-medicală a pacienţilor. Din păcate, chiar și în Caraș-Severin au decedat persoane sub 50 de ani, care nu aveau comorbidităţi asociate şi care erau într-o stare fizică foarte bună.

JCS-L.A.