Caraş-Severin, Romania

BOZOVICI – Calitatea vieţii locuitorilor, în vizorul Primăriei Bozovici. Ţintele sunt apa potabilă şi drumurile!

Conform edilului Adrian Stoicu, primăria a depus recent patru proiecte pe Programul „Anghel Saligny”, în valoare totală de peste 26 de milioane lei, TVA inclus. Unul dintre proiecte, în valoare de aproape 11 milioane lei, TVA inclus, vizează extinderea sursei de tratare şi înmagazinare a apei potabile în Bozovici şi satul aparţinător Prilipeţ, precum şi realizarea de racorduri şi dotarea cu apometre electronice a fiecărei gospodării.

Un alt proiect depus recent vizează drumurile din comună. Concret, proiectul ţinteşte modernizarea a aproximativ 5 km de drumuri din Bozovici şi Prilipeţ, investiţia ridicându-se la 4,07 milioane lei, TVA inclus. Primăria are în vizor şi refacerea podurilor aflate pe Drumul Comunal 44. În acest sens, a fost depus un proiect în valoare de 840.000 lei, TVA inclus.

De asemenea, se doreşte şi realizarea unei centuri ocolitoare a localităţii. Pentru acest obiectiv, primăria a depus un proiect, în valoare de 10,6 milioane lei cu TVA inclus, în vederea construirii unei legături între DN 57B şi DC 44. „Este vorba despre aproximativ doi kilometri de drum şi un podeţ peste râul Miniş. Odată construită această legătură, traficul greu va fi scos din localitate”, declară primarul Stoicu. Proiectele sunt depuse. Să vină banii…

JCS-Ionel Ivaşcu