Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – Adrian Torma, viitorul primar al orașului, anunță că momentul preluării mandatului este aproape și că moștenește o situație extrem de complicată legată de serviciile și prețurile practicate de operatorul local de salubritate, SC Ionela SRL!

Tarifele pentru gunoiul menajer au crescut într-un ritm alarmant, de la aproximativ 12 lei per persoană în 2020 la 27 de lei în prezent. Pentru persoanele juridice, prețurile au explodat cu 500% în ultimii patru ani.“, a declarat Torma, exprimându-și îngrijorarea față de situația actuală.

Viitorul edil a subliniat că, pe lângă creșterea prețurilor, serviciile prestate de operatorul de salubritate sunt „deplorabile“, iar comunicarea cu cetățenii este aproape inexistentă. Mai multe persoane se plâng că sunt somate să plătească pentru servicii neprestate, deși nu locuiesc în oraș.

Unul dintre cele mai grave aspecte menționate de Torma este faptul că, în ciuda tarifelor ridicate, firma are datorii mari către stat și furnizori și și-a cerut insolvența în instanță, iar un furnizor a cerut falimentul companiei.

În ciuda discuțiilor avute săptămâna trecută cu reprezentanții SC Ionela SRL, ai operatorului haldinei și ai ADI, nu au fost identificate soluții clare pentru ieșirea din criză. Singura propunere a operatorului de salubritate a fost o nouă majorare a tarifelor, variantă pe care Torma o respinge categoric.

„Vă asigur că nu voi permite alte majorări și sunt pregătit să identific soluții alternative care să ofere servicii de calitate, cu o implicare serioasă din partea mea și a cetățenilor. Chiar o micșorare de tarife este posibilă.“, a transmis Adrian Torma, încheind cu un apel la responsabilitate și implicare activă din partea comunității.

Viitorul primar promite transparență totală în comunicarea cu cetățenii și îndeamnă la sesizarea oricăror nereguli.

JCS-Denis Dutca

1 Comentariu

Adaugă comentariu