Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a câștigat duminică, 11 decembrie, cu scorul de 36-30 (16-14), confruntarea cu echipa a doua a SCM Politehnica Timișoara și a încheiat anul 2022 pe prima poziție! Formația reșițeană a strâns 31 de puncte, pe locul secund este Timișoara 2 cu 22, iar Sânnicolau Mare cu 21 de puncte completează podiumul. Astfel, echipa pregătită de Radu Bote s-a calificat în play-off, unde rosso-nerii vor întâlni echipe mult mai puternice!

Rivalitatea dintre cele două echipe s-a văzut atât în teren, cât și în tribune, unde au avut loc mai multe îmbrânceli și schimburi de replici mai dure.

„A fost un adevărat derby între locul I și II și cred că acest meci a arătat ca unul de primă ligă. Din păcate, a fost un meci foarte dur. Nu știu exact ce s-a întâmplat, dar a fost o dorință foarte mare de a câștiga atât la noi, cât și la ei. De fiecare dată avem meciuri foarte tari cu această echipă și ne motivăm foarte tare. Drept urmare și faulturile au fost mai grosolane și atunci dacă nu reușești să te stăpânești, se petrece ce s-a întâmplat la acest meci. Un jucător de la SCM Poli l-a împins pe un coleg de-al nostru și de acolo a pornit tot. Pe lângă acest lucru, în tribune părinții de la Timișoara n-au stat într-un loc potrivit, au stat lângă galeria noastră și mereu i-au atacat pe spectatorii noștri. Noi doar am încercat să jucăm. Vreau să-i felicit pe jucători și pe antrenori pentru determinarea avută, am încheiat prima parte și mă bucur că am terminat pe primul loc la o diferență mare de SCM Poli. Vreau să le mulțumesc celor prezenți în sală și mă bucur că am reușit să ne răsplătim spectatorii cu încă o victorie. Anul 2022 a fost unul mai bun ca 2021. În anul precedent am avut mai multe înfrângeri, anul acesta avem un egal la Oradea și o singură înfrângere pe terenul Timișoarei. Deci, 2022 a fost un an mai bun, iar acum ne așteaptă un play-off mult mai greu. Vom întâlni echipe care s-au întărit: Cluj, Sighișoara, Iași, Alexandria sau Galați, care au ca obiectiv prima ligă. Noi ne dorim foarte mult să facem două transferuri în iarnă și vom vedea dacă vom reuși să aducem cel puțin doi handbaliști”, a declarat handbalistul Marius Bahan, coordonatorul secției de handbal.

„A fost o partidă foarte dificilă, așa cum s-a putut vedea. A fost un meci dur, cu mai multe cartonașe albastre, roșii și multe eliminări. Acest lucru înseamnă că există orgoliu în Banat, a fost un adevărat derby și fiecare echipă și-a dorit să câștige, iar la finalul celor 60 de minute am fost bucuroși că noi am ieșit învingători și că am terminat acest an pe primul loc. Anul 2022 a fost unul foarte bun în contextul în care nu suntem accidentați și că am reușit să fim pe primul loc în această grupă geografică. Urmează play-off-ul unde toate meciurile vor fi foarte grele, dar orice echipă care va veni la Reșița nu trebuie să plece cu puncte”, a spus la final și Lucian Ignat, unul dintre cei mai experimentați handbaliști din lot.

CSM Reșița: Vuița Boban, Bogdan Tomescu, Alex Blagoe, Marius Bahan (8), Vlad Bistrian, Raul Heimbach (4), Mircea Negru (4), Marius Negru (5), Andrei Bondoc (1), Lucian Ignat (2), Deniss Kirsch (4), Rareș Scurt, Antonio Gîrban (3), Ionuț Tănasă, Dragoș Dăneasa și Raul Bote (5).

JCS-Ștefan Moraru