Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Rosso-nerii de la CSM Reșița vor juca cu ASU Politehnica Timișoara sâmbătă, 19 septembrie, de la ora 11:00, pe stadionul „Mircea Chivu” din Reșița, meci contând pentru etapa a IV-a a Ligii 2!

Din păcate, acest derby al Banatului se va disputa cu porțile închise, spectatorii neavând încă acces în tribune din cauza pandemiei de coronavirus. Dar, cu siguranță că Guardia Ultra va fi din nou prezentă pe dealurile din Valea Domanului, în afara arenei și îi va încuraja pe rosso-neri, la fel ca la partida cu Petrolul Ploiești din etapa a II-a.

Echipa antrenată de Alex Pelici a pierdut acasă cu Petrolul (0-4), dar a reușit să se impună în etapa a III-a, când a învins Aerostar Bacău cu scorul de 1-0. De cealaltă parte, formația antrenată de reșițeanul Octavian Benga este neînvinsă în primele etape din Liga 2. Poli Timișoara a remizat acasă cu Mioveni (0-0), a învins Universitatea Cluj (1-0) și s-a impus cu Farul Constanța în ultima etapă cu scorul de 2-1. În acest moment alb-violeții sunt pe locul 3 în Liga 2, cu 7 puncte acumulate, cu două mai puține față de liderul FC Rapid București.

CSM Reșița ocupă locurile de play-out, mai exact poziția 15, cu 3 puncte obținute în două partide. Victoria cu Aerostar cu siguranță că a mai ridicat moralul echipei lui Pelici, atmosfera din cadrul echipei nefiind cea mai bună după rușinea cu Petrolul.

Cu siguranță că Poli își dorește promovarea în Liga 1, fiind practic obligată de istorie să ocupe la final primele locuri. De asemenea, Octavian Benga vrea să-și ia revanșa după ce a antrenat CSM Reșița în sezonul 2018/2019, însă după doar câteva etape i-a lăsat locul pe bancă lui Leo Doană, cel cu care s-a și reușit, de altfel, promovarea în Liga 2.

JCS-Ștefan Moraru

FOTO: liga2.prosport.ro