Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Voinţa Lupac – Viitorul 1913 Caransebeş 3-2 (2-2), în etapa a XIV-a a Ligii a IV-a, prima a returului.

Programat duminică, 11 martie, derby-ul dintre ocupantele primelor două locuri ale clasamentului, Voinţa Lupac şi Viitorul Caransebeş, era un meci pe care toată lumea îl vedea hotărâtor în privinţa stabilirii formaţiei campioane a judeţului Caraş-Severin, cea care ne va reprezenta la barajul pentru promovarea în cel de al treilea eşalon fotbalistic al ţării.

Caransebeşenii au început în forţă, având imediat şi primele ocazii, însă, deşi faultat clar, de două ori în primele minute, în careul gazdelor, căzăturile lui Dumitru nu l-au convins pe centralul Voina să acorde penalty. În minutul 9, cei de la Voinţa au avut o acţiune pe stânga, în urma căreia Mitru a şutat de la peste 30 de metri, luându-l prin surprindere pe Birăescu, mingea depăşindu-l şi poposind în plasă. În minutul 14, oaspeţii puteau să egaleze în urma unei acţiuni purtate pe dreapta de Stoichescu, acesta i-a pasat în careu lui Neagu, care, din cădere, a trimis la câţiva centimetri de poarta apărată de Toader. Caransebeşenii au egalat în minutul 19, când Negrei a executat o lovitură liberă de la 30 de metri, catapultând mingea în vinclul drept al porţii gazdelor. Gazdele au avut şi ele o fază periculoasă în minutul 40, când, în urma unei lovituri libere de pe partea dreaptă, mingea a ajuns la Coviţ, însă Birăescu a parat şutul acestuia, de la 14 metri. Peste două minute, oaspeţii au beneficiat de un corner de pe partea stângă, centrarea lui Neagu fiind reluată cu capul de Mariţescu, de la 8 metri, puţin pe lângă stâlpul din stânga al porţii lui Toader. În minutul 2 al prelungirilor, în urma unei faze de atac purtate de gazde pe partea dreaptă, mingea a ajuns la Mitru, care a şutat din nou de la 30 de metri, la semiînălţime, învingându-l pentru a doua oară pe Birăescu. La faza imediat următoare, Dumitru a centrat pe jos de pe stânga, Toader a respins, iar Mariţescu, de la 4 metri, a trimis cu latul în poartă.

La fel ca şi prima repriză, partea a doua a început cu o nouă fază controversată, în minutul 55 Bloju fiind faultat fără niciun dubiu la 10 metri de poarta gazdelor, însă nici de această dată arbitrul Dorin Voina nu a acordat lovitură de pedeapsă pentru gugulani. Caransebeşenii au avut o bună ocazie în minutul 60, când Negrei a executat un corner de pe dreapta, Toader a respins, Neagu a recuperat la 14 metri şi a şutat din întoarcere, însă portarul gazdelor a reuşit să respingă iarăşi balonul. În minutul 68, Străin, angajat pe stânga, a centrat din prima, iar Coviţ a reluat, de la doar 6 metri, peste poarta lui Birăescu. În minutul 70, Bloju a obţinut o lovitură liberă de la 25 de metri, execuţia lui Neagu fiind deviată de zid, iar mingea a ajuns la Stoichescu, care, de la doar 4 metri, a trimis puţin pe lângă stâlpul din stânga al porţii apărate de Toader. În minutul 73, Nicola a fost pur şi simplu făcut una cu pământul în careul gazdelor, însă nici de această dată Dorin Voina nu a acordat 11 metri, din acest moment şi până la sfârşit galeria Magica Balta, alcătuită din peste 50 de suporteri, cântând „La puşcărie! Arbitrul, la puşcărie!”. În minutul 77, Străin a luat un balon de la centrul terenului şi a avansat pe aripa stângă, şutând pe jos de la limita careului, iar Birăescu, spectator, a admirat cum mingea intră, pe lângă bară, în plasa propriei porţi, după care a ieşit singur dintre buturi, cerând înlocuirea sa cu Socaci.  Ultima fază de gol a aparţinut gazdelor, în ultimul din cele patru minute de prelungire dictate de centralul partidei, Mihuţescu trimiţând un şut-centrare de pe partea stângă, mingea muşcând pe interior stâlpul stâng al porţii lui Socaci şi revenind în teren, de unde a fost degajată de fundaşii oaspeţi.

„În primul şi-n primul rând vreau să-mi felicit băieţii pentru efortul depus şi pentru caracterul de care au dat dovadă până la final. Am abordat meciul cu maximă seriozitate şi, per ansamblu, sunt mulţumit de victorie, pe de o parte, şi pe de altă parte, de jocul prestat. Azi s-au întâlnit două echipe bune, formaţiile de pe primele două locuri ale clasamentului, cu jucători de certă valoare în amândouă loturi, dar, fără falsă modestie, aş putea să spun că, spre final, şi pregătirea noastră s-a văzut, echipa oaspete căzând puţin după minutul 70. Nu am comentat niciodată arbitrajul şi n-am să comentez nici acum. Nu ne consdierăm încă echipa campioană, vom juca până la capăt toate meciurile aşa cum l-am jucat pe cel de azi, cu Caransebeşul, nu suntem câştigători până când nu se termină campionatul”, a declarat după partidă antrenorul gazdelor, Boşco Vişatovici.

Voinţa Lupac: F. Toader, M. Banac, M. Cheda, V. Marcu (min. 90+4, A. Matuschka), M. Krkelic (87, C. Epure), I. Mitru (58, L. Străin), R. Mezin, C. Oncică, B. Bărbulescu, Al. Coviţ (84, D. Mihuţescu), I. Tîrbăţ; rezerve: D. Popescu, Al. Nicola, D. Gliguţă. Antrenor, Boşco Vişatovici.

Viitorul Caransebeş: C. Birăescu (78, D. Socaci), M. Mariţescu, Gh. Valuşescu (52, N. Imbre), G. Negrei, C. Bloju, R. Covăsală, Al. Dumitru (67, Al. Nicola), P. Stoichescu, A. Neagu, O. Bălan, D. Şandru (82, Al. Avramovici); rezerve: Al. Ciucur, C. Nicoară, B. Gulea. Antrenor, Ion Bica.

A arbitrat la centru Dorin Voina, din Reşiţa, asistat la cele două linii de Raul Ghiciulescu şi Alin Botaş, ambii din Timişoara.  Observatori: Marius Popescu, Petru Herghelegiu.

Adaugă comentariu