Deponeul de la Lupac funcţionează cu noul separator - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

LUPAC – Problema deşeurilor din judeţ pare, deocamdată, rezolvată datorită achiziţionării unui separator nou!

După problemele cu ciurul, care s-a defectat de nenumărate ori, deponeul de la Lupac funcţionează cu noul separator, aşa cum ne asigură preşedintele Consiliului Judeţean, Romeo Dunca. Se pune însă problema plăţii noului separator: „Funcţionează noul separator la Deponeul Lupac şi funcţionează mai bine decât cel vechi. Litigiile încep din nou întrucât constructorul care a făcut această lucrare are şi obligaţia să rezolve, cel puţin financiar, plata acestui nou separator. În continuare, vizavi de colectarea deşeurilor din judeţ, aşa cum ştiţi, la alegerile trecute la ADI (Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare), primarii şi-au găsit rezolvarea spunând că cei care n-au rezolvat până acum vor rezolva de acum încolo“, a adăugat şeful judeţului.

Tarifele de sortare, tratare, depozitare şi transfer a deşeurilor au fost majorate însă, cu excepţia celor de transport de la staţiile de sortare, care au rămas aceleaşi, în aceste condiţii şi preţurile pentru populaţie majorându-se cu 2 lei/mc.

Reamintim că ciurul s-a tot defectat, iar o nouă reparaţie n-ar fi avut drept consecinţă decât o nouă defectare în cel mai scurt timp, astfel că un nou separator era absolut necesar.

JCS-Alexandra Gorghiu