Deponeul de la Lupac are un ciur nou! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

LUPAC – Ciurul defect de la deponeu, care a împiedicat buna funcționare a acestuia, a fost înlocuit. Urmează un proces prin care se doreşte recuperarea, de la constructor, a cheltuielii cu respectivul ciur! 

La deponeu, spunea ieri preşedintele Consiliului Judeţean, Romeo Dunca, problemele nu se mai termină. „Am schimbat ciurul, încă nu este funcţional şi vom avea un litigiu cu vechiul constructor pentru că acest ciur a fost luat pe cheltuiala operatorului. Ne-am asociat cu Primăria Reşiţa pentru realizarea unui studiu de prefezabilitate în vederea extinderii sistemului de management integrat al deşeurilor în judeţ. Ei sunt cu resursa umană şi cu cea financiară, pentru că Reşiţa este cea mai afectată de nefuncţionarea deponeului, maşinile cu gunoaie rămânând de multe ori nedescărcate. Problemele de la deponeu denotă o slăbiciune a administraţiei judeţene. Ne chinuim de 10 ani să meargă lucrurile. După atâtea încercări nereuşite, trebuie să punem capăt acestei situaţii“, a spus şeful judeţului.

Romeo Dunca s-a mai arătat dezamăgit şi pentru faptul că firma care a construit deponeul a câştigat procesul cu Consiliul Judeţean: „În primă instanţă, s-a câştigat procesul cu constructorul. Apoi, din cauză că au fost depuse tardiv anumite acte, am pierdut. De ce au fost depuse acte cu întârziere chiar nu ştiu. Ştiu că aveau să ne dea 11 milioane de lei. Noi nu avem de dat nimic, însă nici nu primim cele 11 milioane de lei“.

JCS-Nina Curiţa