Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Consilierii locali au aprobat acoperirea deficitului bugetar dar, chiar și așa, municipiul începe anul pe plus.

Prima ședință din 2020 a fost una de îndată, care nu i-a întrebuințat prea mult pe aleșii locali, aceștia votând la unison acoperirea deficitului bugetar propusă de directorul economic, Horia Irimia. Evident, nu înainte de a asculta explicațiile acestuia.

„Am cheltuit mai mult decât am încasat în 2019, iar din excedentul de peste 6 milioane de lei am achitat deficitul de aproape 4 milioane, ne-au rămas 2 milioane de lei plus, cu care veți face ce veți considera dv anul acesta. S-a aprobat și Legea bugetului de către Guvernul Orban, prin care crește cota din impozitul pe salarii care rămâne la bugetul local, de la 60 la 63 la sută, iar 50 la sută din cheltuielile sistemului de protecție a persoanelor cu handicap, adică indemnizațiile și salariile asistenților, se suportă de la bugetul de stat, anul trecut am suportat de la bugetul local în întregime aceste cheltuieli. Am avut deficit pentru că estimarea impozitului pe salarii ce revenea Caransebeșului a fost supraevaluată la nivelul Ministerului de Finanțe”, le-a transmis Irimia consilierilor, aceștia fiind mulțumiți cu explicațiile directorului economic al municipalității.

Și primarul Felix Borcean s-a declarat optimist în ce privește bugetul pe 2020: „Se prefigurează un buget mai bun, pornim anul de la plus 2 milioane. La o primă estimare, bugetul crește, nu știm încă estimarea pentru impozitul pe salarii care, așa cum spunea și domnul director, revine celor de la Finanțe”.

JCS-R.M.